OTSE Europarlamenti pürgijad vaidlevad Genialistide klubis rohepöörde üle

Tartu Postimees
Copy
Eesti ja Euroopa liidu lipud kõrvuti lehvimas. Eesti on olnud Euroopa Liidu liige 20 aastat ning toimuvad ka Europarlamendi valmimised. Täna debateeritakse rohepöörde teemadel.
Eesti ja Euroopa liidu lipud kõrvuti lehvimas. Eesti on olnud Euroopa Liidu liige 20 aastat ning toimuvad ka Europarlamendi valmimised. Täna debateeritakse rohepöörde teemadel. Foto: Erik Prozes

Täna õhtul kell 18 algab Tartus Genialistide klubis Euroopa Parlamenti kandideerijate debatt «Rohemajandusele üleminek Eestis – väljakutsed ja võimalused». Õhtu jooksul selgub, millised on kandidaatide vaated roheleppele europarlamendi valimiste eel.

«Nii ettevõtetele kui ka tavainimestele seostub rohelepe eelkõige rohepöörde mõistega, mis näib endaga toovat lisakohustusi, rangeid nõudmisi ja maksukoormust,» ütles kliimapakti koordinaator Eliisa Saksing, kes peab oluliseks rikastada ühiskondlikku diskussiooni, kuidas muuta rohepööre Eestile põnevaks ja lootust andvaks teekonnaks.

«Rohelepe on euroliidu pikaajaliste eesmärkide osa ning on aeg, et mõistetaks selle olulisust ning nähtaks rohepööret kui kasu toovat võimalust,» selgitas Saksing. «Eesti riik on viimastel aastatel kliimapoliitika tegemisel seadnud sihte ning sõnastanud sätteid, nüüd on aeg astuda praktilisi julgeid samme. Digipööre oli Eesti edulugu ning rohepööre võiks olla Eesti järgmine tähis eristumisel ja teistele riikidele eeskujuks olemisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles