Ajakirjandusõpe 70 Mõne aasta eest mõõnas olnud eriala kogub tudengite seas taas populaarsust

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Ajakirjandustudengid Tõnis Grepp (vasakult), Siim Martti Kubensky ja Miko Pärn käisid läinud reede ennelõunal võttel ning asusid hiljem uudist monteerima. Nokitseti iseseisvalt, kuid arutati ja muljetati ka nalja saatel üheskoos.
Ajakirjandustudengid Tõnis Grepp (vasakult), Siim Martti Kubensky ja Miko Pärn käisid läinud reede ennelõunal võttel ning asusid hiljem uudist monteerima. Nokitseti iseseisvalt, kuid arutati ja muljetati ka nalja saatel üheskoos. Foto: Margus Ansu

Ajakirjandusõpe on Tartu ülikoolis 70 aasta taguse ajaga võrreldes mitmeti muutunud: nüüd tuleb tudengil hakkama saada nii kaamera, andmebaaside kui ka monteerimisega ning mõista sedagi, mis on kommunikatsioonitöö. See tähendab, et ülikoolitee on tempokas ja mitmekülgne, nagu ka tulevane amet. Muutunud on ka eriala populaarsus – see on taas tõusuteel.

Ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala üliõpilastel on ilmselt kõige kiirem teine aasta, mil õppeained on mahukad ja praktilised ning kus õppejõud ei kipu armu andma. Eriti töised on reeded, mil tulevased ajakirjanikud ja kommunikatsioonispetsialistid on rakkes varahommikust õhtutundideni.

Suured nõudmised

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles