Eestist on üha raskem leida Ukrainasse saatmiseks mõistliku hinnaga masinaid (5)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Soomustatud bussis kasutatud materjale testiti lasketiirus. Soomus püüab kinni väiksemakaliibrilisi käsitulirelvade kuule ning kaitseb ka mürsukildude ja suitsiididroonide eest.

 

 

 

 
Soomustatud bussis kasutatud materjale testiti lasketiirus. Soomus püüab kinni väiksemakaliibrilisi käsitulirelvade kuule ning kaitseb ka mürsukildude ja suitsiididroonide eest.        Foto: Sille Annuk

Eesti kohtute töötajad kogusid aasta algusest annetusi, et saata Ukrainasse kaks soomustatud evakuatsioonibussi. Esimene sõiduk läks teisipäeval Toomemäelt sõjakolde poole teele.

Abialgatuse eestvedajad soovivad muu hulgas meelde tuletada, et enam kui kaks aastat Venemaa terrori all kannatanud Ukraina vajab jätkuvalt abi ning paljude siinsete inimeste ja organisatsioonide võimuses on seda pakkuda.

Idee annetuste kogumiseks tekkis riigikohtu direktoril Üllar Kaljumäel aasta alguses, kui ta juhtus vaatama ETV saadet «Ringvaade», kus räägiti soomustatud evakuatsioonibusside nappusest rindepiirkonnas. «Ja kohe pärast seda tuli uudis Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi visiidist Eestisse,» kirjeldas Kaljumäe kahe momendi kokkulangemist, mis teda tegutsema sundis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles