Balti korvpalliliiga lõpeb tartlastele ära

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna mängujuht Sten-Timmu Sokk täiustas eilehommikuses trennis vabaviset. Taamal valmistub oma korraks ääremängija Timo Eichfuss.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna mängujuht Sten-Timmu Sokk täiustas eilehommikuses trennis vabaviset. Taamal valmistub oma korraks ääremängija Timo Eichfuss. Foto: Margus Ansu

Täna mängivad TÜ korvpallurid kodusaalis hooaja viimase kohtumise Balti liigas. Kuigi kohta liigatabelis enam muuta ei saa, minnakse peatreener Gert Kullamäe sõnul platsile sooviga üle kivide ja kändude kulgenud hooaeg ilusti lõpetada.

Prienai Rudupis hoiab praegu Balti liiga tabelis viiendat kohta, 20 mängust on neil peetud 18, millest võite on 11 ja kaotusi seitse. Kullamäe iseloomustas Rüdupist kui tüüpilist leedu koolkonna võistkonda. «Meeskond on suhteliselt ühtlane ja ülipikki mehi ei ole. Viis-kuus mängijat on head, kuid ühtlast liidrit esile tõsta ei saa,» selgitas ta.

Eelmine omavaheline mäng peeti novembri lõpus Leedus ja selle võitis Rudupis napilt 85:81. Sellest ajast on möödas mitu sündmusrikast kuud ning mõlemad meeskonnad on läbi elanud muutusi.

«Olukord on kardinaalselt teine,» ütles Kullamäe, «meile on mängijaid juurde tulnud ja treener on ju teine, ka Rudu­­pi­­sel on tehtud koosseisus muudatusi.»

Allingu täna ei mängi

Käevigastuse tõttu ei mänginud keskmängija Vallo Allingu teisipäeval Eesti meistriliiga kohtumises KK Pärnu vastu ning jääb mängust eemale ka täna. Kuigi see annab lisakoormuse Bill Amisele ja Rain Raadikule, arvas Kullamäe, et selles mängus ei ole mõtet riskida ning parem on lasta Allingul rahulikult vigastust ravida.

Kõik teised mehed on eilsetel andmetel rivis.

Lisaks täna õhtul selguvale tulemusele lõpetab TÜ meeskond Balti liiga seekord kuue võidu ja 13 kaotusega, pärast treenerivahetust jaanuari teises pooles võideti kaks ja kaotati kolm kohtumist.

«Tabelit ei vaadanud ma juba ammu, sest oli selge, et edasi me ei pääse,» sõnas Kullamäe ja lisas, et tulemuse asemel keskenduti oma mängule.

Balti liiga kõrgeimate kohtade peale pääseb põhiturniirilt võistlema viis parimat, sest ülejäänud kolm veerandfinalisti on eelmise aasta esikolmik Kaunase Žalgiris, Riia VEF ja Lietuvos Rytas.

Praeguseks on edasisaamise kindlustanud ka Šiauliai ja Ljubertsõ Triumph, kuid kolm teist edasisaajat võivad veel muutuda, sest kuigi hetkeseisuga saaks edasi Ventspils, BC Kalev/Cramo ja Prienai Rudupis, on võimalus veel ka Kedainiai/Triobetil.

Olenemata sellest, kuidas lõpeb tänane mäng, jätkub järgmisel nädalal Eesti korvpalli meistriliiga, kus tartlasi ootavad kohtumised Valgas, Rakveres ja Raplas.

«Siin ei ole midagi rääkidagi. Eesmärk saab olla vaid üks,» ütles Kullamäe ja andis sellega kinnitust, et Eesti korvpalli meistriliiga võit kavatsetakse Tartusse tuua.

Läinud teisipäeval andis meeskonna hoost märku võimas 122:72 võit korvpalliklubi Pärnu üle, kellele alistuti jaanuaris üllatuslikult 93:99.

Mänguvõimalust ka noortele

Esimese etteaste laia publiku ees tegi just selles mängus Valmo Kriisaga samal ajal nimekirja lisatud 17-aastane TÜ korvpallikooli kasvandik Brett Nõmm, kes kogus 26 mänguminutiga kümme punkti ja kolm korvisöötu.

Kullamäe ütles, et tema kui treeneri kohus on silmapiiril olevaid noori mängijaid märgata ja neile enesetõestamiseks võimalusi pakkuda. «Brett on väga tubli poiss, hea mängunägemisega,» kiitis ta, «oleks selliseid noori mängumehi vaid rohkem.»

Pärast tänast saavad korvpallifännid uuesti TÜ kodusaali omadele kaasa elama minna 27. märtsil, kui siin võõrustatakse TTÜ korvpallureid.

Balti korvpalliliiga

  1. Šiauliai – punkte 35,  peetud 19 mängu

  2. Triumph – 34/19

  3. Ventspils – 30/19

  4. Kalev/Cramo – 30/19

  5. Rudupis – 29/18

  6. Juventus – 29/20

  7. Pieno Žvaigždes – 28/19

  8. Kedainiai/Triobet – 27/18

  9. TÜ – 25/19

10. KK Baltai – 23/19

11. Liepajas Lauvas – 22/19

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles