Algas Tartu südalinna kultuurikeskuse arhitektuurivõistlus (3)

Tartu Postimees
Copy
Droonikaader Tartu südalinnale.
Droonikaader Tartu südalinnale. Foto: Maanus Kullamaa

Tartu linnavalitsus ja Eesti arhitektide liit kuulutavad täna välja Tartu südalinna kultuurikeskuse rahvusvahelise arhitektuurivõistluse. Võistluse eesmärk on leida Tartu südalinna kultuurikeskuse hoone ja väliruumi rajamiseks parim arhitektuurilahendus.

Osalejate ülesanne on projekteerida hoone Tartu linnaraamatukogu, Tartu kunstimuuseumi, sündmuskeskuse ja teiste kultuurikeskust toetavate ruumide jaoks koos elurikka ja mitmekesise pargimaastiku ning inimmõõtmelise avaliku ruumiga. Hoone peab sobituma etteantud asukohta ja miljöösse ning looma terviku Emajõe-äärse linnaruumiga. 

Tartu linnapea Urmas Klaas väljendas lootust, et huvi arhitektuurivõistluse vastu on suur. «Südalinna kultuurikeskusest on Tartus ja ka laiemalt väga palju räägitud.  Ootame arhitektidelt lahendusi, mis arvestaksid hoone tundliku asukohaga ja pakuksid võimalusi erinevate kultuurivaldkondade ja kogukondade ühendamiseks,» lisas linnapea.

Tööde esitamise tähtaeg on 5. mai 2023. Võistlustingimused ja muud materjalid leiab võistluse kodulehelt. Tööd esitatakse riigihangete registri kaudu.

Võistluse preemiafond: esimene koht 60 000 eurot, teine koht 40 000 eurot, kolmas koht 20 000 eurot ning kolm ergutuspreemiat igaüks 10 000 eurot.

 

 

 

 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles