Reedel läheb liikvele üle saja kaitseväe kolonni

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kokku läheb teele üle 100 kolonni.
Kokku läheb teele üle 100 kolonni. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Täna ja homme liiguvad suurõppuse Siil ajal Eesti teedel kaitseväe kolonnid. Kaitsevägi kutsub kõiki üles olema tähelepanelik ning liiklema ohutult.

Kokku läheb teele üle 100 kolonni, igas kolonnis on kuni 30 sõidukit. Maanteel liiguvad kolonnid kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis, sõidukite pikivahe on ligi 100 meetrit.

Kõik kolonnid liiguvad ööpäeva läbi ning alustavad sõitu Lõuna-Eestis Tõrva ja Otepää vaheliselt alalt ning suunduvad Tapale, Võrru, Tartusse, Jõhvi ja Tallinnasse. Suurtematel ristmikel reguleerib liiklust sõjaväepolitsei.

Kolonnid võivad aeglustada sujuvat liiklust, mistõttu loodab kaitsevägi autojuhtide mõistvale suhtumisele. Kaitsevägi meenutab, et järsk pidurdamine raskesõiduki ees võib kaasa tuua liiklusõnnetuse, mistõttu tuleks kollonnide läheduses liigeldes olla tähelepanelik.

16. mail alanud õppusel Siil osaleb kokku ligi 15 300 võitlejat kümnest riigist. Siilil on oma roll täita nii maaväel, õhuväel kui ka mereväel. Kaasatud on kaitseväe ja kaitseliidu ning liitlaste üksused.

Suuremat kaitseväe sõidukite hulka võib kohata maanteedel

Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa

Jõhvi-Tartu-Valga

Pärnu-Rakvere-Sõmeru

Tartu-Jõgeva-Aravete

Imavere-Viljandi-Karksi-Nuia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles