GALERII Tartus ja Tartumaal tunnustati spordiaasta parimaid

Copy

Eile õhtul tunnustati Eesti Rahva Muuseumis Tartu ja Tartumaa 2021. spordiaasta tänuüritusel parimaid sportlasi, treenereid, klubisid, kehalise kasvatuse õpetajaid ja sporditegusid. Kuupäevaks valiti 27. jaanuar seetõttu, et samal kuupäeval täpselt pool aastat tagasi, võitis Eesti epeenaiskond Tokyost olümpiakulla.

Eilse tänuürituse avas jaapani Taiko trummide valgusshow ning seejärel ütlesid avasõnad Tartu linnapea Urmas Klaas ning Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse aseesimees ja Elva Vallavanem Priit Värv. Tartu linnapea rõhutas oma kõnes Tartu kui spordilinna tähtsust ning tänavust uhket täiendust tartlaste olümpiakuldade ridades, Priit Värv tõi välja ka Elva vallas aastaga kogutud miljon sportlikku kilomeetrit. 

Esimesena jagati laiali kultuurkapitali aastapreemiad ja stipendiumid, seejärel Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupi spordi aastapreemiad. Järgnevalt pälvisid viis inimest Tartu Kultuurkapitali Neinar Seli Sihtkapitali stipendiumid, mille suurus on 1000 eurot.

Õppiva noorsportlase stipendiumi pälvis jõutõstja Eliise Mikomägi, töötava tegevsportlase stipendiumi sai Julia Beljajeva, spordiveterani stipendium läks Urmas Treierile, spordipedagoogi ja treeneri stipendium vehklemistreenerile Natalja Kotova ning sportliku perekonna stipendiumi võttis vastu sulgpallitreener Heiki Sorge perega (Heiki, Kristel, Kaspar ja Liisbet). 

Tänukirjade ja auhindade jagamise vahele jagus õhtu jooksul nii tantsulisi üllatusi kui mustkunsti. Kõige rohkem tänukirju andsid üle Tartu ja Tartumaa spordialade parimate sportlaste ja treenerite eest Tartumaa Spordiliidu juhatuse esimees Aivar Soop ja Tartu Spordiliidu juhatuse esimes Andres Põhjala.

Õhtu viimane tunnustuskategooria oli ka kõige auväärsem ehk laiali jagati aasta parimate tiitlid absoluutarvestuses:

  • Aasta sporditegu – Tartu Spordiselts «Kalev» vehklemise tulemused
  • Aasta võistkond – Võimlemisklubi Rütmika Siidisabade rühm
  • Aasta treener – Natalja Kotova
  • Aasta noorsportlane (noormees) – Madis Mihkels
  • Aasta noorsportlane (neiu) – Susanne Lannes
  • Aasta meessportlane – Rasmus Mägi
  • Aasta naissportlane ja Tartumaa Sporditäht – Julia Beljajeva

Rasmus Mägi ütles oma tänukõnes, et on vähe tippsportlasi, kes suudavad oma saavutuste jaoks treenida elu jooksul pidevalt oma kodulinna lähistel. Mägi on Tartus seda teinud ning kinnitas, et see tõestab vastupidist ning näitab Tartus tippspordi tegemise võimaluste kvaliteeti. 

Julia Beljajevat ja Natalja Kotovat sündmusel kohal polnud, kuid vehklemise eest aasta noorsportlase tiitli pälvinud Susanne Lannes ütles, et Tartu linna tunnustus annab kindlust juurde, et sportlaseid märgatakse ja toetatakse. 

Vehklemine on saanud eriti suurt tähelepanu viimastel kuudel ka Tartus. «Ma arvan, et väga palju uusi vehklejaid tuleb ala tunnustamisega juurde. Mul endal on ka uhke tunne, et treeningkaaslane on võitnud Tokyost medali,» kinnitas ta. Susanne Lannese eesmärk on tuua samuti olümpiamängudelt medal ning ta peab selle realiseerumiseks tõenäoliseks järgmist olümpiat pärast Pariisi (2024).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles