Kas kirjanike liidu üldkogu tuleb Tartus?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kirjanike Liidu esimees Karl-Martin Sinijärv
Eesti Kirjanike Liidu esimees Karl-Martin Sinijärv Foto: Peeter Langovits

Kas vastab tõele, et 89-aastase Eesti Kirjanike Liidu üldkogu saab kokku erandlikult Tartus tänavu kevadel?

Karl Martin Sinijärv
Eesti Kirjanike Liidu esimees


Täpne kuupäev ei ole veel kokku lepitud, aga Tartus teeme tänavuse üldkogu tõesti. Ja suure tõenäosusega märtsikuu sees see juhtub. Võiks ju ka aprilli jätta, aga Tartus tuleb kevad alati paar nädalat varem.

Miks ei ole üldkogu pärast Teist maailmasõda Tartus varem kokku tulnud?

Küllap okupatsiooniajal korjati kesksed asutused kontrollivatele silmadele lähemale ja üldse oli Tartu üks kahtlane koht. On õnneks tänini. Niinimetet kirjanike kongresse kiputi noil aegadel viie aasta takka lausa Toompeal pidama. Uuemal ajal aga – eks targem on üldkogu pidada ikka seal, kus rohkem liikmeid elab.

Kuid ei pea alati toimima nõnda, nagu targem on, võib teha ka nii, et oleks ilusam. Ja sõit kevadisse Tartusse tundub ilus mõte olevat küll.

Millised erilised teemad seisavad tänavu üldkogu ees päevakorral?

Aasta eest jäi jutt, et võiks mõtte lendu lasta, natuke fantaseerida ja visioneerida. Ikka tuleviku teemadel. Tume ja helge tulevik saadavad oma esindajad kohale, eks me näe, kumb peale jääb.

Vaatame, kas mõned kirjandusele ja Eestile tähtsad asjad on edasi või tagasi liikunud, loodame, et liikmetel on nutikaid ideid nagu ikka. Sõõm Tartu õhku kulub eesti keeles kirjutavale inimesele igal juhul marjaks ära.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles