Suur osa avatud talude päeva taludest ja farmidest avab uksed laupäeval

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Veinivalamise hetk Järiste veinitalus, kus samuti on uksed sel nädalavahetusel lahti.
Veinivalamise hetk Järiste veinitalus, kus samuti on uksed sel nädalavahetusel lahti. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel nädalavahetusel saab tutvuda ligi 300 talu- ja maaettevõttega üle Eesti. Seitsmendat korda aset leidva avatud talude päeva põhipäev on homme, 25. juuli, kuid enamik sel suvisel osalevatest taludest avab uksed ka laupäeval, 24. juulil.

Ettevõtmine annab hea võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit, mida kujutab endast tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte ning kui mitmekesine on maaelu. Külastajaid ootavad nii suuremad farmid kui ka väiksemad talud, põnevad loomad ja taimed, huvitav põllumajandustehnika, päris talutoit, ekskursioonid ja töötoad ning veel palju huvitavat. Igal talul on oma programm.

Avatud talude päev avatakse pidulikult 24. juulil Valgamaal Kalde talus, kus saab tutvuda kitsekasvatusega, proovida kohalikku toitu ja kuulata muusikalist meelelahutust.

Tartule lähimad talud on Urmas Saksa hobused ja Lemmatu marjatalu Luunja vallas, Viru Maasikas Peipsiääre vallas, Vasula lihapood Tartu vallas, Andre farm, Hiie talu, Malmi talu, Metsa talu ja Kaspri Talu Kambja vallas, Järiste veinitalu, Viinamärdi talu ja Luke juustuvabrik Nõo vallas, Jaago kästitöötalu ja Kamelia turismitalu Kastre vallas ning mitmed veel. Ka Põlvamaa või Jõgevamaa sihtkohad pole kaugel.

Avatud talude päeval osalevate talude kaarti näeb ürituse ametlikul veebilehel avatudtalud.ee, paberkaardi leiab Olerexi tanklatest üle Eesti.

Avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, põllumajandusuuringute keskus, Eesti põllumajandus-kaubanduskoda ning Eestimaa talupidajate keskliit.

Korraldajad kutsuvad külastajaid üles arvestama nii enda kui kaasinimeste tervise ja ohutusega, hoidma mõistlikku vahemaad, jälgima taludes antavaid juhiseid ning haigustunnustega püsima kodus – see on parim viis kaasa aidata ürituse õnnestumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles