Tiia Luht: Tartumaal pole haigestumiste kiiret langustrendi veel oodata

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pildil Terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht.
Pildil Terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht. Foto: Sille Annuk

Täna lisandus Tartumaale 25 uut positiivset koroonaproovi tulemust ning kõik viimased päevad on toonud juurde uusi nakatunuid. Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luhti sõnul haigestutake kõige rohkem pereringis, aga aina rohkem ka töökohtades ja õppeasutustes. 

Üldiselt on Tiia Luhti sõnul Tartumaal koroonaviiruse levik siiski langevas trendis. «Lõuna regiooni kolletest moodustavad suurema osa töökohakolded, enamik neist asuvad Tartumaal,» kinnitas Luht.

Samuti on Tartumaal tema sõnul neli lasteasutuse kollet, kus on valdavalt nakatunud lapsed. «Eesootavad lasteaedade ja koolide lõpupeod ennustavad õppeasutuste sees nakatumiste tõusu,» ütles Luht.

Tartumaa haigestunute keskmine vanus on 35 aastat, enim haigestunuid on vanusegrupis 30–39. Kõige suurem haigestumus on Tartu ja Nõo vallas.

Tiia Luhti hinnangul võib Tartumaa teadmata nakatumiskohaga haigete osakaalu (19%) põhjal arvata, et Tartumaa haigestumine on hetkel stabiliseerunud, kuid kiiret langustrendi pole veel oodata – seda kinnitab ka värske reoveeuuring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles