Linn plaanib korvpalli edasi toetada

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse.
Tartu linnapea Urmas Kruuse. Foto: Sille Annuk

Tartu linn maksab sel hooajal TÜ korvpallimeeskonnale 92 000 eurot ning meeskonna ümber tekkinud probleemidest hoolimata kavatsetakse ka uuel hooajal toetust jätkata.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul oli kaotus Pärnule emotsionaalne ajend, mis tekitas tunde, et niimoodi enam edasi minna ei saa ja midagi on väga valesti.

«Sellest lähtuvalt sai tehtud ka sellised otsused. Aga linn tahab igal juhul meeskonda edasi toetada, sest need ajaloolised võidud – Balti liiga kolmas koht ja eurosarjas final-four – on kindlasti Tartule olulised,» ütles Kruuse mõista andes, et peatreeneri vahetus oli praeguses olukorras õige samm.

Toetussumma jäi samaks

«Meeskonnas valitsenud emotsioon ei andnud enam võimalust võita. Kui Pärnu mängu juurde tagasi tulla, peaks Tartu meeskond neid võitma igast asendist. Seetõttu oligi kaotus arusaamatu. Ehk annab teatud asjade vahetus meeskonnale uue emotsiooni. Meie soovime, et fännid tuleksid saali tagasi ja linn kavatseb korvpallimeeskonda toetada ka järgmistel aastatel. See on Tartule oluline,» rääkis Kruuse.

Linn toetab sel hooajal korvpallimeeskonda 92 000 euroga, sama summaga mis eelmisel aastal. Uuelt peatreenerilt ootab Kruuse suuremat tähelepanu kaitsemängule.

«Minule kui tavalisele pealtvaatajale tundub, et Rock oli edukas siis, kui kaitsemäng oli korras. Praegu paistis silma, et hästi palju lasti omale punkte visata,» nentis Kruuse.

Kahe otsaga asi

Fännide nõudmisele, et tekkinud olukorras peaks ka klubi juhtkonnast keegi vastutuse võtma ja tagasi astuma, Kruuse hinnangut anda ei tahtnud.

«See on kahe otsaga asi. Kui sa oled kogu aeg harjunud võitma, siis ollakse harjunud, et sul läheb igal aastal nii nagu eelmisel aastal. See ootus on psühholoogiliselt loogiline, aga pragmaatiliselt mitte alati õigustatud. Juhtide tagasiastumine on emotsionaalne teema ja see on klubisisene asi. Kuna ma ei tea täpselt tagamaid, siis ma ei oska seda ka kommenteerida,» rääkis Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles