Tartumaale lisandus 65 nakatunut

Tartu Postimees
Copy
Koroonaproovide võtmine Tartu koroonatelgis lauluväljaku parklas.
Koroonaproovide võtmine Tartu koroonatelgis lauluväljaku parklas. Foto: Margus Ansu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5544 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid tulemusi oli 589 ehk 10,6% analüüside koguarvust. Tartumaale lisandus 65 ja Jõgevamaale 15 positiivset koroonaproovi tulemust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 257 inimesel. 203 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 95, Tartumaale 65 (neist Tartu linna 42), Pärnumaale 59, Viljandimaale 16, Võru-, Jõgeva- ja Järvamaale 15 positiivset tulemust. Raplamaale lisandus 11, Põlvamaale kümme, Saaremaale seitse, Lääne-Virumaale ja Valgamaale kuus, Läänemaale kolm ning Hiiumaale kaks nakkusjuhtu. Seitsmel positiivse proovitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 551,8 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüside koguarvust on 10,9%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 68, haiglaravi vajab 417 patsienti

6. veebruari hommikuse seisuga viibib haiglas 417 COVID-19 patsienti, nendest intensiivravi vajab 33 patsienti, kellest omakorda juhitaval hingamisel on 16 inimest.

Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kokku 68. Koju saadeti 31 inimest, 20 inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda, neli inimest viidi üle teise haiglasse.

Ööpäeva jooksul suri üheksa koroonaviirusega nakatunud inimest: 92-aastane mees, 90-aastane mees, 83-aastane mees, 79-aastane mees, 78-aastane naine, 71-aastane mees, 70-aastane mees, 69-aastane mees ning 53-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 456 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 2684 COVID-19 haigusjuhtumit 2637 inimesega.

6. veebruari seisuga on tervenenud 37 652 inimest. Neist 26 315 inimese (69,9%) haigusjuhtum on lõpetatud, 11 337 inimesel (30,1%) on positiivsest proovitulemusest möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud enam kui 803 572 viiruse SARS-CoV2 määramise proovi. Esmaseid positiivseid analüüsitulemusi on kokku olnud 47 512 (5,9% analüüside koguarvust). Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata veebileheküljelt www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineeritud 35 492 inimest, kaks doosi on saanud 17 376 inimest

Tänahommikuse seisuga on kokku vaktsineeritud 35 492 inimest, kellest 17 376 on saanud mõlemad doosid. Statistikat vaktsineerimiste kohta saab vaadata terviseameti koroonaviiruse andmestikust. Inimene ise saab oma vaktsineerimisi vaadata patsiendiportaalist digilugu.ee.

Sel nädalal jätkub hooldekodude elanike ja töötajate, hambaraviasutuste töötajate, ambulatoorse eriarstiabi osutajate vaktsineerimine, alustatakse apteekrite vaktsineerimisega ning tagatakse teine vaktsiinidoos esimese doosiga vaktsineeritutele. Harjumaa, Ida-Virumaa ja Pärnumaa suuremad perearstikeskused hakkavad vaktsineerimisele kutsuma üle 80-aastaseid.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt; ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid; vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalne toimimine.

Esmajärjekorras vaktsineeritakse tervishoiutöötajaid ning tervishoiuasutuste töötajaid, hooldekodude töötajaid ja elanikke ning üle 70-aastaseid ja teatud diagnoosidega inimesi, kellel võib tervise tõttu olla COVID-19 haiguse kulg raskem. Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses COVID-19 vaktsiine, võimaldatakse vaktsineerimine ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale.

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa veebiaadressilt www.hoia.me.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 262 334 korda. Rakenduse kaudu on end haigeks märgitud 3133 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on praegu 341.

Koduleht koroonatestimine.ee koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Samuti on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada infot sertifikaadi kohta, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate proovivõtukohtade kohta.

Kehtivad üleriigilised piirangud

Sellest nädalast alates kehtivad üle Eesti ühetaolised COVID-19 piirangud, sest koroonaviirus on ulatuslikult levinud üle Eesti. Toitlustus- ja meelelahutuskohad on kohapeal viibimiseks avatud kuni kella 21ni õhtul ja seal võivad koos viibida maksimaalselt kuueliikmelised grupid. Kinodes, teatrites, kontsertidel ja teistes avalike üritustega kohtades kehtib statsionaarsete istekohtadega siseruumis 50 protsendi täituvuse nõue. Täpsema info leiab veebilehelt kriis.ee.

Nakatumise kõver näitab stabiliseerumise märke, kuid sellele vaatamata on viiruse levik laialdane. Peamine murekoht on COVID-19 intensiivravi kohtade suur täitumus. Igaüks saab kaasa aidata viiruse leviku tõkestamisele. Oluline on vältida liigseid kontakte ja pidada kinni ennetusmeetmetest.

Infot koroonaviiruse, COVID-19 haiguse ja vaktsiinide kohta otsi ainult usaldusväärsetest allikatest. Vaktsineerimisega seotud info leiab veebilehelt www.vaktsineeri.ee. Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles