Tartu ülikooli kahe instituudi bioteadlased tutvustavad värskemaid avastusi

Copy
TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi 30. aasta konverents, mis leidis aset mõne kuu eest läinud sügisel.
TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi 30. aasta konverents, mis leidis aset mõne kuu eest läinud sügisel. Foto: Andres Tennus

Esmaspäeval algas ja teisipäeval jätkub teaduskonverents, kus Tartu ülikooli bioteadlased tutvustavad oma eelmise aasta värskeid avastusi. Esmakordselt 30 aasta jooksul toimub konverents muutunud olude tõttu ainult veebis, mis tõotab aga tavapärasest suuremat osavõttu, sest interaktiivseks osalemiseks ei ole enam vaja teisest linnast või riigist kohale sõita. Üle neljakümne esinejaga konverents annab ülevaate Tartu Ülikooli kahe instituudi eelmise aasta tööst.

TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi ning genoomika instituudi koostöös näidatakse maailmale, et Eesti tippteadus on konkurentsivõimeline ning huvitav. Paeluvate välisesinejate kõrval saavad sõna noorteadlased, kelle teadustöö hõlmab teemasid iidsetest proovidest võetud DNA saladuste kohta kuni kõige moodsamate meditsiinitehnoloogia suundadeni välja.

Peakorraldaja rollis oleva TÜ genoomika instituudi direktor Mait Metspalu ütleb, et seekordne konverents on kindlasti eriline, sest kunagi varem pole selle konverentsi osaleja saanud mööda virtuaalseid teadusruume «ringi rännata». Hiirekliki kaugusel ootab kuulajat visuaalsete materjalidega otseülekandes teadlane, kellega võib kasvõi personaalse arutelu maha pidada. Ka tavapärane «suures virtuaalruumis» jooksev programm on avatud küsimusteks ning teemadest leiab valiku ka mitteteadlane.

Mõlemal konverentsipäeval on üks külalisesineja. 18. jaanuaril kell 14 tutvustas geenide ja õpiedukuse vahelisi seoseid käitumisgeneetika teadlane dr Kaili Rimfeld, kes töötab praegu Londoni Kuninglikus Kolledžis.

Teisipäeval, 19. jaanuaril kell 9.30 räägib oma teadustööst neuroteadlane dr Allan-Herman Pool, kes uurib California Tehnikainstituudis, kuidas meie aju vahendab bioloogilisi motivatsioone.

Konverentsi töökeeleks on inglise keel.

Jälgi konverentsi klõpsates ZOOM’i lingil: (Meeting ID: 942 7449 2720, sissepääs: 567853).

Rohkem infot: https://www.tymri.ut.ee/et/uudised/traditsiooniline-kahe-instituudi-aastakonverents-tuleb-taas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles