Lumehulk laiendab talispordivõimalusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumehang
Lumehang Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi suur osa suusasõpru nädalalõpul sammud Otepääle seavad, siis on suurepärased võimalused talispordiks ka Tehvandi tõusust eemal.

Tähtvere puhkepargis on nüüd avatud nii spordi- kui dendropargi rajad. Suur lumelisa andis lõpuks võimaluse ka klassikaradade sisse ajamiseks.

Puhkepargi juhataja Jane Jakobson ütles, et täna plaanitakse avada ka Ropka valgustatud suusarada Forseliuse gümnaasiumi staadionil. Hiljemalt homme sõidab hooldustraktor üle ka Anne kanali ja Ihaste suusarajad. "Spordi- ja dendropargi radasid hooldame igapäevaselt, kuid Anne, Ropka ja Ihaste suusaradadele jõuab traktor keskmiselt korra nädalas," lisas Jakobson. Ta arvas, et ka Variku rajad peaksid sisse sõidetud olema.

Pühapäeval on kõik lumesõbrad oodatud Tähtvere puhkeparki, Elva tervisespordikeskusesse ja Lähte terviserajale tähistama ülemaailmset lumepäeva. Tegevusi on planeeritud nii lastele kui täiskasvanutele.

Maakonna rajad
Vooremäel on radadel lund kuus sentimeetrit. Rajameister Enn Otsus ütles, et olud on ideaalsed. Avatud on kõik rajad ning kelgumägi.

Ka Lähtel on suusaradade olukord hea. Nii 2-, 3- kui 5-kilomeetrine rada on sisse sõidetud ning olemas on ka klassikajälg. Kahekilomeetrise raja valgustus töötab õhtul kella üheksani. Lähte suusaradade eest vastutav Tartu valla spordikooli suusatreener Andres Kübar rääkis ka lumelauanõlvast, mis kohalike poolt juba vallutatud on. "Pühapäeval plaanivad nad siin ka lumepäeval ka nõlva nii-öelda avamist," lisas ta.

Käärikul on avatud kõik rajad ning valgustus töötab. Paar päeva tagasi uuendati ka 2,5-, 3- ja 5-kilomeetriste radade märgistusi.

Tartu Maratoni rada ootab samuti sõitjaid, kuid seoses sellega, et eile andis rajamasin otsad, on klassikajälg olemas Otepäält Paluni ning sealt edasi saab sõita mööda suusatajate endi sissesõidetud rada.

Võimalused Põlva- ja Jõgevamaal
Mammaste terviseradade kontaktisik Arne Tilk hindas suusatamisevõimalused heaks, kuigi toodetakse ka kunstlund, mis võib kohati suusatajaid häirida. "Need rajaosad, mis juba valmis on, need on igatahes väga head!" ütles ta.

Pala suusaradadel on rajapõhjad värskelt silutud ja tihendatud. Põltsamaa Kuningamäe terviserada sõideti öösel küll hooldustraktoriga üle, kuid hommikuks sadama hakanud lumi on olukorda taas muutnud. Rada lubatakse sisse sõita siis, kui lumesadu lakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles