Tammeka noortevõistkond seisab Euroopa lävel

Lenel Karu
Copy
Tartu Tammeka võitis tänavu U19 eliitliiga meistriliiga ning loodab UEFA noorteliiga mängudele pääseda.
Tartu Tammeka võitis tänavu U19 eliitliiga meistriliiga ning loodab UEFA noorteliiga mängudele pääseda. Foto: Anna Andreas/Jalgpall.ee

Laupäeval peeti A. Le Coq Arenal jalgpalli U19 eliitliiga meistriliiga finaal, kus Tartu Tammeka alistas Tallinna Legioni 1:0 ja tuli Eesti parimaks noortevõistkonnaks. Kui Eesti kvalifitseerub UEFA noorteliigasse, läheb riiki esindama just Tammeka koosseis.

Tammeka noortetöö juht Mario Hansi jäi rahule meeskonna mängupildiga laupäevases mängus. «Mulle oli võidust veel tähtsam see, kuidas meie meeskond mängis,» rääkis Mario Hansi. «Proovisime palli valdamisega jõuda vastaste väravani, saavutades need õige jalgpalliloogikaga, mitte lihtsalt läbi juhuse. Hindasin kõrgelt meeskonna julgust mängida palliga, nad olid väga liikuvad ja võtsid vastutuse.»

Tammeka tegevjuhi Kristjan Tiiriku sõnul on põnev olnud kogu turniir. «See on väga tervitatav, et just U19 vanuse paremik sai omavahel mängida. Võit näitab, et meil on selles vanuses head aastakäigud ja palju tugevaid mängijaid,» ütles Kristjan Tiirik.

Tammekal püsib lootus mängida UEFA noorteliigas, kui Eesti osutub valituks. UEFA noorteliiga koosneb 64 võistkonnast, kellest pooled on meistrite liiga alagrupiturniirile pääsenud meeskondade U19 võistkonnad ning pooled riikide valitsevad U19 meistrid. Eesti jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uibopuu kinnitas, et enne augustit Eesti edasipääsemise kohta otsust ei tule ning mõju avaldavad koroonaviirusest tingitud piirangud.

«Kõigepealt hakkab UEFA vaatama, kes meeskondadest osalevad ja kes mitte. Möödunud aastal pääsesime edasi, sest oli loobujaid, kelle koht jäi üle. Oma tavapärase reitingu järgi me ei oleks mängudele saanud,» meenutas Mihkel Uiboleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles