Elu nõudnud põleng algas ilmselt hooletust suitsetamisest

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Ujula 47 tulekahjus hukkus 60ndates aastates mees.
Ujula 47 tulekahjus hukkus 60ndates aastates mees. Foto: Sille Annuk

Eile kell 6.32 hommikul said päästjad teate, et Tartus Ujula tänava puidust kortermaja esimese korruse aknast ja uksest immitseb suitsu. Tulekahjust andsid märku ka naaberkorterite suitsuandurid.

Päästjad tõid põlevast kööktoast välja 60ndates aastates mehe, keda meedikutel elustada ei õnnestunud. Hoone teiselt korruselt evakueeriti suitsu eest viis inimest, kes lubati pärast kustutustöid majja tagasi.

Päästetöö juhi meeskonnavanema Enn Lepiku sõnul oli tulekahju korteris ilmselt juba tunde vindunud, kuid õnneks sealt väljapoole ei ulatunud. «Ära põles diivan ja kogu ruum sai tugevaid tahmakahjustusi,» ütles Lepik.

Ehkki esialgu päästjad põlenud korterist suitsuandurit ei leidnud, selgus mõne tunni pärast, et töökorras suitsuandur oli seal siiski olemas. Paraku oli seade kuumuses ära sulanud ja laest alla kukkunud. Päästeameti hinnangul võis juhtuda, et häire ei äratanud toas maganud meest, kuna viimane võis olla tarvitanud alkoholi ning hinganud sisse tulekahjust tekkinud vingugaasi.

Nähtamatut ja lõhnatut, kuid ülimürgist vingugaasi aitab õhust tuvastada ainult vingugaasiandur. Suitsuandur reageerib nähtavale suitsule või aurule.

Päästetöö juhi esialgsel hinnangul võis tulekahju põhjustada põleva suitsuga magama jäämine. Sel aastal on kuueteistkümnes eluhoone tulekahjus hukkunud seitseteist inimest. Hukkunutega tulekahjudest tervelt kümme on põhjustanud hooletu suitsetamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles