Galerii Mänguasjamuuseum tõi akendele näituse lapsepõlverõõmudest

Lenel Karu
, reporter
Copy

Eile avas Tartu mänguasjamuuseum nostalgilise näituse «Aken sinu lapsepõlve», mis toob maikuuks Teatri Kodu Jakobi tänava akendele armsaid meenutusi eri aastate lapsepõlverõõmudest. Esimesed möödakäijad uudistasid juba näituse avapäeval põnevat väljapanekut.

Mänguasjamuuseum tähistab äsja valminud näitusega oma sünnipäevakuud ja kutsub linlasi õues jalutades korraks peatuma ning meenutama oma lapsepõlve lemmiklelusid. Klaasi taga võib näha tuttavaid nukke ja autosid, armsaid karusid või lahedaid lauamänge.

Muuseumi direktori Triin Vaaro sõnutsi on näituse eesmärk näidata mänguasjades ja lapsepõlvemälestustes peituvate mälestuste väge. «Väga paljud meie püsikülastajad on öelnud, kui väga nad juba muuseumist puudust tunnevad. Kui külastajad ei saa tulla muuseumisse, saab muuseum tulla külastaja juurde,» selgitas Vaaro.

Kui juhtub, et vaataja ei leia näituselt oma lapsepõlve lemmikmänguasja, aga oskab eset kirjeldada, tasub muuseumile vihje saata. Kui mänguasjamuuseumi kasutuskogus on sarnane ese olemas ja see mahub aknale, pannakse puuduv ese välja. See annab võimaluse, et aknanäitus muutub pidevalt ja pakub rõõmu ka mitmekordsel külastamisel.

Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodu asub Tartus Jakobi ja Lutsu tänavate nurgal aadressil Lutsu 2. Näitust «Aken sinu lapsepõlve» saab näha kogu maikuu jooksul ööpäev ringi, kuid kõige parem on seda siiski imetleda päevavalges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles