Tartu ootab vana meditsiinikooli ostuluba

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse 9 majast on lahkunud tervishoiukõrgkool, sügisel on kava järgi asemele tulemas täiskasvanute gümnaasium.
Nooruse 9 majast on lahkunud tervishoiukõrgkool, sügisel on kava järgi asemele tulemas täiskasvanute gümnaasium. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikool on linnavalitsusega põhimõtteliselt kokku leppinud loovutada ülikoolile tarbetuks tunnistatud Nooruse 9 endine meditsiinikooli maja linnale ligi 1,2 miljoni euro eest.

Tartu linn soovib juba selle aasta sügisest üürida ülikoolilt pooleks aastaks kuni 1800 ruutmeetrit Nooruse 9 hoone ruume ja kolida neisse täiskasvanute gümnaasiumi. Lähikuudel tahab raad sõlmida ülikooliga võlaõigusliku notariaalse lepingu, mis kinnitab maja saamise linna omaks järgmise aasta 1. märtsist.

Leping ei nõua linnalt kohe rahakotiraudade avamist, kuid lubab hakata juba praegu planeerima uue, 15-klassilise gümnaasiumi avamist 2015. aasta sügisel pärast Tamme gümnaasiumi põhikooli- ja gümnaasiumiosa lahutamist.

Plaanist pisut maas

Tartu linnavarade osakonna majandamisteenistuse juhataja Eva Lääne ja ülikooli kantsler Andres Liinat kinnitasid, et vaidlusküsimusi Nooruse 9 kohta enam pole. Vastastikku aktsepteeritud 1 188 000 euro suuruse ostu-müügihinna peab veel aga heaks kiitma volikogu.
«Praegu on pall linna käes,» nentis Liinat.

Läinud suve lõpul seadis linnavalitsus küll sihi vormistada võlaõiguslik leping tänavu jaanuaris, kuid Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave tõdes, et volikogu 19. jaanuari istungile ostuhinna kooskõlastamine ilmselt ei jõua.

«Siin on loogiline järjestus: koolivõrgu ümberkorralduste kava peaks olema vastu võetud enne, kui hakata kinnisvara ostma,» selgitas Raave. «Asi võib minna volikogu veebruari istungile. Algselt oleks tahtnud jah kiiremini, muidu hakkavad projekteerimised ja kõik muu hunnikusse jooksma.»

Enne täiskasvanute gümnaasiumi asumist Nooruse tänava majja tuleb kasutusse võetavais ruumides teha kergem remont, kuid samal ajal valmistab linn ette kapitaalsemat renoveerimist ülejäänud majas.

Eva Lääne ütles, et kuni 2014. aasta sügiseni võib majja peale täiskasvanute gümnaasiumi jääda muidki rentnikke, kuid kapitaalremondi ajaks tahab linn kindlasti kõik rendilepingud praeguste rentnikega lõpetada.

Täiskasvanute gümnaasiumi majaks on linn varem kaalunud osta Salme 1b kolmekorruselise kivimaja, mis on tuntud endise õpetajate seminari muusikamajana. Tartu Ülikooli nõukogu on selle hoone vähimaks müügihinnaks kinnitanud 450 000 eurot.

Vivaarium müüki

Oma viimasel istungil andis Tartu Ülikooli nõukogu loa võõrandada ka juba ligi kümme aastat tühjana seisnud vana vivaariumihoone Biomeedikumi kõrval aadressil Tulika 1.

Madalaim võimalik alghind, millega ülikooli kinnisvaraosakond tohib 315 ruutmeetri suuruse ehitise koos veerandhektarise krundiga enampakkumisele panna, on Tartu Ülikooli nõukogu otsuse järgi 72 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles