Politsei: selle aasta algusest on hakanud levima jälle uus petuskeem

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Tartu politseijaoskonna menetlustalituse juht Timo Reinthal.
Tartu politseijaoskonna menetlustalituse juht Timo Reinthal. Foto: Lõuna prefektuur

Selle aasta algusest on hakanud levima uus petuskeem, mis on ülesehituselt üsna lihtne: inimesel palutakse oma raha viia pakiautomaati või anda kulleri kätte, kes on tegelikult kurjategija. Möödunud teisipäeval sai säärasele kuriteole jaole Bolti taksojuht Margo. Ta võttis Tartus peale ühe vanaproua, kes soovis sõita pangakontorisse.

Kogu taksosõidu suhtles naine telefonis kelmidega, kelle utsitamisel sõitiski ta panka oma raha välja võtma. Vestluse käigus jõudis naine juba petistele anda oma PIN1 koodi. Edasi pidi ta raha andma väidetavale kullerile. Taksojuht Margo kuulas seda kõike pealt ning kui naine pangakontori ees autost väljus, otsustas ta politseisse helistada.

Patrull sõitis kohale ning sai aastates naise kätte pangakontori ootesaalist. Naine ei olnud jõudnud veel raha välja võtta ning politseinikel õnnestus ta ümber veenda. Korrakaitsjad selgitasid naisele, et tegemist on kelmusega ning kui ta oma raha võõrastele üle annab, ei näe ta seda enam kunagi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles