Juhtimisõiguseta mootorrattur põgenes politsei eest ning pisteti vangi (7)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Mootorrattur üritas politsei eest põgeneda Annelinna korrusmajade vahele ning kihutas 150 kilomeetrit tunnis mängivate laste suunas.
Mootorrattur üritas politsei eest põgeneda Annelinna korrusmajade vahele ning kihutas 150 kilomeetrit tunnis mängivate laste suunas. Foto: Kuvatõmmis PPA videost

Politsei tabas esmaspäeva õhtul Tartus paiguti 150 kilomeetrit tunnis kihutanud noore mootorratturi, kellel puudus ka vastava kategooria juhiluba.

Kui õhtusel tipptunnil kihutab mööda Tartu tänavaid korrusmajade vahele lapsi täis mänguväljaku poole ligi 150-kilomeetrise tunnikiirusega hulljulge juhtimisõiguseta mootorrattur, tuleb reageerida – otsustavalt ja kiiresti, kirjutas politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuur oma Facebooki lehel.

Esmaspäeva õhtupoolikul märkasid liikluspolitseinikud Tartus Ringtee tänaval neile vastu kihutamas mootorratast, mille kiiruseks fikseeriti 135 km/h. Politseinikud võtsid sellele sappa ning andsid peatumismärguande. Seda juht aga eiras ning asus politseinike eest põgenema kiirusel, mis kohati kasvas pea 150 kilomeetrini tunnis.

Pärast mõnda aega tiirutamist põgenes mootorrattur Annelinna kortermajade vahele, kus politseinikel õnnestus kihutaja lõpuks tabada nii, et keegi viga ei saanud.

Väga suurelt kiirust ületanud ja politsei eest ära sõitnud 28-aastane mees oli küll kaine, aga tal puudus vastava kategooria sõiduki juhtimise õigus. Mootorrattur peeti kinni ja Tartu maakohus määras talle karistuseks 14 päeva aresti.

Vaata videot toimunust Lõuna prefektuuri Facebookist.

Tagasi üles