Martin Menert: linnapuud langevad innuka innovatsiooni ohvriks (2)

Martin Menert
, ruumiandmete ja kaugseire ekspert
Copy
Tulbi tänaval langetamisele määratud vaher.
Tulbi tänaval langetamisele määratud vaher. Foto: Martin Menert

Eesti linnade kliimakindlusega seoses on paljudel värskelt meeles kultuuripealinnas Tartus peetud arutelu ülikooli keemiahoone ehk Chemicumi lähistel sirguva kaseallee üle. Juhtum sai teatavasti kompromisslahenduse: asfaldi soovijad said asfaldi maha, kuigi oodatust vähemal määral, ning kased said rahulikult edasi kasvada. Samas piirkonnas Veerikul, võib öelda, et äärelinnas, on inimese soov sealset rohelist elurikkust harvendada endiselt aktuaalne. Kohalikud said hiljuti teada, et Tulbi tänava teeremondi tõttu on Tartu linnavalitsus otsustanud vahetada välja kõik tänava ääres kasvavad puud – ikka uuemate ja paremate vastu.

Antud juhul on tegemist kaheksateistkümne vahtra ja nelja pärnaga, kes alanud kevadel juba jõudnud ka edukalt lehtida. Kõik vahtrad on kahetsusväärselt juba saanud raietööle vastava märgistuse.

Linnavalitsus põhjendab puude eemaldamise vajalikkust neis esinevate kahjustustega. Eestis oleme näinud spetsiifilisi haigusi tammede, saarte ja kuuskede puhul, kui rääkida tuntumatest raiumist otseselt nõudvatest põhjustest.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles