Viirustõrje muudab Sõpruse silla kõnniteed ühesuunaliseks

Tartu Postimees
Copy
Sõpruse sillal hakkab jalakäijatele kehtima uus liikumiskord, mis sellised vastasuundades liikujate kohtumised ära hoiab.
Sõpruse sillal hakkab jalakäijatele kehtima uus liikumiskord, mis sellised vastasuundades liikujate kohtumised ära hoiab. Foto: Sille Annuk

Tartu Sõpruse silla kõnniteed on liiga kitsad, et seal üksteisest mööduvad inimesed viiruse tõrje reeglitele vastavat vahet saaksid hoida. Lahendus on aga leitud: üks sillapool on Annelinna poole minekuks, teine Karlovapoolsele kaldale kõndimiseks.

Jalakäijatel on õiget sillapoolt lihtne meelde jätta: Eestis on parempoolne liiklus. Teekond mõnel juhul muudatuse tõttu pikeneb.

488 meetrit pikka silda ületama asudes ei ole ka kõige parema tahtmise juures võimalik näha, kas keegi on samal sillapoolel vastu jalutamas. Lahenduseks pole ka jalgrattarada, sest sinna on liiga kõrge astuda.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et mingeid pöördväravaid või muid keerulisi lahendusi ei tule. Esmaspäevaks peaksid paika saama uuest liikluskorraldusest teavitavad sildid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles