Linnavalitsus soovitab võimaluse korral lasteaialapsed koju jätta

Tartu Postimees
Copy
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Margus Ansu

Reedel kogunes taas Tartu linna kriisimeeskond, kes arutas eriolukorra väljakuulutamisega seotud praktilisi küsimusi ning jagas juhiseid edasiseks toimetulemiseks.

Tartu linnavalitsuse kriisimeeskonna juhi, linnapea Urmas Klaasi sõnul nõuab eriolukorra kehtestamine igapäevaelu ümberkorraldamist. «Oluline on, et me kõik tegutseksime läbimõeldult ja rahulikult, vaid siis suudame olukorda kontrolli all hoida,» lisas ta.

Eriolukorra tõttu on esmaspäevast suletud kõik üldharidus- ja huvikoolid ning peatatakse huviharidus ja -tegevus kuni eriolukorra lõpuni.

Tööle jäävad lasteaiad, kuid linnavalitsus soovitab võimaluse korral siiski lapsed koju jätta ja mõelda peredel läbi oma elukorraldus juhuks, kui tuleb ka lasteaiad sulgeda. Kindlasti tohib lasteaeda viia ainult terve lapse. Samuti kehtib nüüdsest nõue, et perega välisreisil käinud laps peab jääma kaheks nädalaks koju.

14. märtsist on suletud kõik Tartu linnale kuuluvad spordibaasid, mida haldab linna allasutus Tartu Sport (A.Le Coq Sport spordimaja, Turu tänava spordihoone,  Variku spordihoone, Tamme staadion, Tamme staadioni olmehoone matisaal, Visa hall, Annelinna kunstmuruväljak, Mart Reiniku staadion, Tarbuse spordihall, Ilmatsalu spordihoone, Tartu laululava peahoone). Täna suleti külastajatele ka Aura veekeskus.

Avatuks jääb Anne saun, kus ruume desinfitseeritakse ja sauna klientide arvu reguleeritakse senisest veelgi tihedamini. Kindlasti ei tohi minna sauna haigustunnustega inimesed.

Tartu turuhoone jääb avatuks, kuid kõikidel turulistel soovitatakse järgida tervisenõudeid, arvestades pakendamata toidukaupadega seotud ohtusid ja suuremaid viiruste leviku võimalusi.

Linna ühistranspordi korraldamises otsustati hakata busse lõpp-peatustes desinfitseerima ning bussijuhtide tervise huvides lõpetada piletite müük bussides ning jätta suletuks ka busside esiuksed.

Linnavalitsuse osakondade tööruumides peatatakse kodanike vastuvõtt. Inimesi teenindatakse telefoni ja e-kanalite vahendusel.

Jätkub vältimatult vajaliku sotsiaalabi osutamine, nagu toimetulekutoetuse taotluste vastuvõtt, koduhooldus ja dementsete päevahoid. Sotsiaal- ja tervishoiuosakonna piirkonnakeskused on avatud esmaspäeval kella 15–18 ja kolmapäeval 8–12. Linnavalitsus palub isiklikult vastuvõtule pöörduda ainult äärmisel vajadusel ja kui võimalik, võtta esmalt kontakti telefoni või e-posti teel.

Samuti jätkuva need rahvastikutoimingud, mis nõuavad isiklikku kohaletulemist, näiteks abielu sõlmimine ja lahutuse registreerimine. Abielu registreerimisel pidulikke tseremooniaid ei tehta. Ka matuste puhul palutakse rahvarohkeid tseremooniaid vältida.

Täpsemad juhised avaldatakse tänase päeva jooksul Tartu linna kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles