Tartus algas hariduslaat

Tartu Postimees
Copy
Hariduslaat 2019. aastal.
Hariduslaat 2019. aastal. Foto: Küllike Pedaste

Täna kogunevad pedagoogid ja teised huvilised üle Eesti Tartusse Dorpati konverentsikeskusesse hariduslaadale, mis on pühendatud nüüdisaegsele õpikäsitusele ja sel alal kogemuste vahetamisele.

Üks korraldajaid, Tartu Kivilinna kooli direktor Karin Lukk ütles, et viimasel ajal räägitakse palju Eesti hariduse tõusuteest ja Luki arvates on edu pant kogemuste vahetamine. «Mina usun, et üks edutegur on see, et me oleme üha enam avatud ja valmis jagama üksteisega oma häid praktikaid. Hariduslaat pakub selleks suurepärase võimaluse,» lisas ta.

Sisutiheda päeva avab Tartu linnapea Urmas Klaas. Haridus- ja Teadusministeeriumi välishindamisosakonna nõunik Maie Kitsing annab oma ettekandes ülevaate PISA uuringust. Sellega hinnati 15-aastaste õpilaste võimekust rakendada koolis omandatud oskusi ja teadmisi tegelikus elus. Päeva teises pooles teeb Tartu ülikooli õpetajahariduse professor Äli Leijen kokkuvõtte uuringust «TALIS 2018». Sellesse oli Eestist kaasatud 201 kooli, mille direktoritel ja õpetajatel oli võimalik haridusteemadel arvamust avaldada.

Oktoobrikuise Tartu haridusfestivali sõsarüritusena annab Tartu hariduslaat õpetajatele hea võimaluse osaleda nüüdisaegsele õpikäsitusele keskendunud õpitubades, et koguda oma igapäevatööks mõtteid praktiliste võtete kohta. Sel aastal on tavalisest rohkem esindatud lasteaedade ja gümnaasiumitega seotud teemad. Neljas sessioonis jagatakse kokku 37 õpitoas praktilisi kogemusi õppetöö mitmekesistamise kohta. Näiteks räägitakse turvalisusest liikluses, ohutusõppest, koostööst lapsevanematega, haridusrobotist Ozobot ja sellest, kuidas toetada õpilase enesejuhtimist.

Osalejate päralt on ka dokumentaalfilm «Aasta täis draamat», mis on inspireeriv lugu ühe noore naise iseseisvumisest ja sellest, et vahel piisab väikesest juhusest, et veerema läheks lumepall, mis muudab kogu elu. Lisaks filmi vaatamisele on registreerunutel võimalik osa saada ka luguteatri trupi Tartu Spontaansusteater etendusest.

Hariduslaata korraldab Tartu linnavalitsuse haridusosakond koostöös LP-koolide võrgustikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles