Paranduskeldris pakutakse õhtusööki päästetud toidust

Tartu Postimees
Copy
Toidujagamispunkt Karlovas.
Toidujagamispunkt Karlovas. Foto: Sille Annuk

Eeloleval pühapäeval kell 19 pakutakse Aparaaditehase paranduskeldris päästetud toidust valmistatud tasuta täistaimset õhtusööki. 

Õhtusöök päästetud toidust on järgmiseks sammuks hiljuti Karlovas toidujagamispunkti avanud Tartu toidujagamise (TT) tegemistes. Korraldajate kinnitusel on toidujagamispunkt suurepäraselt käima läinud ja väikesest rohelisest kapist leiavad paljud inimesed endale meeldivat toidukraami.

TT peamised ülesanded on lisaks kogukondades toidujagamispunktide avamise kaasaaitamisele ka elanikkonna teavitamine toiduraiskamise kohapealt, selle suurest keskkonnamõjust rääkimine, ettevõtetega kontaktide loomine, kes sooviksid endi toidu ülejäägi anda TT-le selle prügikasti viskamise asemel ning toidust lugupidamise kasvatamine. Eriüritusena toimub sel pühapäeval tasuta õhtusöök, mis on avatud kõigile sooviga väärtustada prügiks määratud täiesti söödavat täisväärtuslikku toitu.

Tartu toidujagamise vabatahtlikud ja liikumise aktivistid on loonud kontakte suurte ettevõtetetega, kes annetavad endale ebavajaliku toidukauba TT-le, millest vabatahtlikud valmistavad maitsvaid täistaimseid roogi. Kõik heast toidust lugupidavad inimesed on oodatud õhtusöögile, kus saab toidupäästmisega kursis olevate inimestega ka vestelda. Kaasa tuleb võtta enda toidunõu või -karp ja kahvel.

Paranduskelder on Aparaaditehase keldrikorrusel asuv avatud töökoda, kus korraldatakse parandamisele ja plasti taaskasutamise töötube, koolitusi ning pakutakse tegutsemiskeskkonda taaskasutuspõhistele mikroettevõtetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles