Põlesid prügikastid, toit ja korstnad

Tartu Postimees
Copy
Toidupõleng. Pilt on illustratiivne.
Toidupõleng. Pilt on illustratiivne. Foto: Rein Säinas

Päästjatel tuli viimastel päevadel Tartus ja Tartumaal kustutada nii prügikaste, pliidile unustatud ja kõrbema läinud toitu kui ka süttinud korstna õhulõõri.

Reede hommikul kell pool kümme said päästjad teate tulekahjust Tartus Lääne tänaval. Teataja sõnul tuli naabrite korterist kõrbelõhna ning kuulda oli suitsuandurit, kuid keegi korteriust ei avanud. Päästjad kontrollisid läbi akna olukorda ning lõpuks avas ka inimene ukse. Toit oli pliidile unustatud ning seal kõrbema läinud. Päästjad kõrvaldasi ohu ning ventileerisid ruumid. Elanik kiirabi ei vajanud.

Sama päeva õhtul kell seitse said päästjad väljakutse Tartu valda Maarja-Magdaleena külla, kus kolmekorruselise hoone korstna õhulõõris oli põleng. Selgus, et ühte korterisse oli ahi valesti paigaldatud, kütmisel kuumenes šaht teise ja kolmanda korruse vahel üle ning süttis. Päästjad kustutasid põlengu ning jahutasid korstna. Olukorrast teavitati ühistut.

Reede õhtul pidid päästjad Tartus käima kahel korral kustutamas ka prügikastipõlenguid. Kell kolmveerand kaheksa teatati päästjatele põlevast prügikastist Roosi tänava väikeses pargis. Päästjad kustutasid põlengu ämbritäie veega. Kell pool üksteist põles metallist taarakonteiner leegiga Uuel tänaval. Päästjad kustutasid selle  veerand tunniga.

Laupäeva õhtul kell pool üheksa teatati häirekeskusele tahmapõlengust Kastre vallas Sudaste külas. Kahekorruselise puitmaja korstnas oli tekkinud tahmapõleng ning suits oli levinud veidi ka majja sisse. Põleng hääbus ise, päästjad kontrollisid korstna termokaameraga üle ning edasist ohtu ei tuvastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles