Sushirestoran mugandab Jaapanit

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo sushibaaris käijad on peamiselt noored ja naisterahvad. Hubase sisustusega restoranis mõjub laenurga plasma­teler häiriva ja sobimatu võõrkehana.
Tokyo sushibaaris käijad on peamiselt noored ja naisterahvad. Hubase sisustusega restoranis mõjub laenurga plasma­teler häiriva ja sobimatu võõrkehana. Foto: Sille Annuk

Eelmisel suvel avati uute aasia restoranide laines ka Tartu esimene peamiselt jaapani rahvusroale sushile pühendatud toidukoht Tokyo.


Jaani tänavasse linna vanimasse majja rajatud sushirestoran näeb mõnusalt hubane välja. Silma mitte kuidagi riivavad beežid toonid mõjuvad rahustavalt, tumedast puidust mööbel on lihtne ja mugav.

Positiivsena võiks ära märkida ka selle, et algsed suurte logodega lauakatted on välja vahetatud tagasihoidlikumate vastu.

Mõnusa mulje jätavad rippuvad roomatid, mis mõnd lauda delikaatselt eraldavad, ning seinu katvad jaapanlaste pildid.

Ruumi leidub

Seda veidramalt mõjub lae alla nurka paigutatud plasmateler, kus muusikarütmis välguvad täiesti europiidsete kaunitaride vähem ja rohkem privaatsed kehaosad.

Ära peab mainima ka selle, et muusika, mille rütmis teleriekraanil tantsitakse, ei ole teps see, mis restoraniruumis kõlab.

Muretsema ei pea ka selle pärast, et sushit sööma minnes ruumis üksnes teenindajatega omavahel peab istuma. Laudade pärast just kaklema ei pea, aga kolm-neli seltskonda on ikka kohal.

Peamised külastajad tunduvad olevat nooremad inimesed, suures osas naised. Läbi astub ka hämmastavalt palju lastega peresid.

Menüüd koostades on selle peale mõeldud ja lisatud sinna vähem või rohkem jaa­pan­likke lastetoite. Näiteks on olemas laste draakonimaki – angerjast, kurgist ja avokaadost.

Tavapärasemate maitse-eelistustega pisikestele on samuti makid olemas – lastevorsti ja sulatatud juustuga.

Toidu üle ei saa nuriseda ka täiskasvanud. Sushi on maitsev ja värske ja valikut on hulganisti. Jaapani köögis esimesi samme tegev külastaja võiks prooviks võtta komplekti (seti), kus on  lisaks kahesugusele sushile ka merevetikasalat ja misosupp.

Sushibaari toiduvalikusse ei kuulu ainult vetikasse mässitud kala ja riis. Omal kohal on ka wokid, supid ja mereannid.

Menüüst võiks proovida ka jaapanipäraseid jooke – ploomiveini, sushiveini ja muidugi saket, mida teistes toitlustusasutustes ei leia.

Arvestades seda, kuidas sushi kõhtu täidab, on selle eest küsitav hind õigustatud. Sushi hinnad algavad 25 kroonist tükk, makide kuuene komplekt maksab 50–115 krooni.

Peamised külastajad tunduvad olevat nooremad inimesed, suures osas naised.
Õhtusöök kahele, kuhu kuulus juurde ka klaasike veini, läks maksma umbes 450 krooni.

Ükskõikne teenindaja


Natuke võib kurta aga teeninduse üle. Ühtegi otsest viga teenindaja ei teinud ja toit toodi üsna kiiresti, kuid «Tere» ja «Kuidas maitses?» öeldi poole peapöörde ajal, kui teenindaja tuim pilk sihtis juba kõrvallaua musti nõusid.

Ühe asjaga teeb Tokyo aga teistele restoranidele kindlasti ära – kui rahvast palju ja ooteaeg igavaks tikub, võib leti äärde vaatama minna (või kärsitud lapsed uurima saata), kuidas ja millistes tingimustes sinu toitu valmistatakse.

Hinded

Jaapani restorani Tokyo sushibaar
(Jaani 20, Tartu)
Hinnatud kümnepallisüsteemis
• Miljöö 6
• Teenindus 7
• Toit 8
• Hind 8
Keskmine: 7,25

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles