Laps ja noormees püüdsid mängurelvade, noa ja kirvega Selverist raha röövida (8)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähemalt kaks meest üritasid täna õhtul Jaamamõisa Selverist raha röövida.
Vähemalt kaks meest üritasid täna õhtul Jaamamõisa Selverist raha röövida. Foto: Paul Poderat

Reede õhtul kella 21.30 paiku üritasid 12-aastane poiss ja 17-aastane noormees relvataoliste esemete ja kirvega Tartus Jaamamõisa Selverit röövida. Kirves läks ka käiku ja üks ostja sai vigastada. 

Tartlane Paul Poderat kirjeldas, et röövi plaaninud noormehed kõndisid kirve ja relvataoliste esemetega otsejoones kassade poole ning üritasid sealt jõuga raha võtta. 

«Poekülastajad läksid kohe kassiiridele appi ja tõmbasid röövlid kassade juurest eemale,» lausus ta. Kiirelt olid saabunud ka politseinikud. «Ma ei usu, et need relvad neil päris olid, aga noorukitel oli kaasas ka kirves, millega sai üks ostleja röövli käest vastu pead,» rääkis Poderat. Poekülastaja peast oli verd jooksnud, kuid ta oli teadvusel. Keegi teine Poderati väitel viga ei saanud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Viktoria Korpan teatas, et 25. jaanuaril kell 21.30 sai politsei väljakutse Tartus Jaama tänava toidupoodi. Esialgsetel andmetel sisenesid poodi kaks meest, kel olid peas nägusid varjavad maskid. Saabunud info kohaselt olid mõlemal käes relvataolised esemed, ühel oli kaasas kirves.

Poodi sisenenud isikud ähvardasid relvataoliste esemetega kassapidajaid, käskides kassad avada. Poe turvatöötaja püüdis neid kinni pidada, talle tulid appi kaks meest, kes olid poe kliendid. Mehed tegid ründajad kahjutuks ja hoidsid neid kinni politseipatrulli saabumiseni. Ründajate kinnipidamise käigus sai üks appi rutanud klientidest löögi kirvega pea piirkonda ning kiirabi toimetas ta haiglasse kontrolli. Tema elu ei ole ohus.

Politseipatrull saabus sündmuskohale paari minutiga. Selgus, et kinni peetud röövlid olid omavahel tuttavad 12-aastane poiss ja 17-aastane noormees. Viimane on politsei huviorbiidis olnud varemgi. Nende juurest leidsid politseinikud ka pika noa ja esialgsetel andmetel olid noormeestel kaasas Airsofti relvad.

«Tunnustust väärivad inimesed, kes sekkusid ja tänu kelle kodanikujulgusele sai sündmus kiire lahenduse. Suur tänu neile, et nad ei jäänud kõrvalseisjaks. Kahjuks sai sündmuse käigus üks meestest kannatada, soovime talle kiiret paranemist,» ütles sündmuskohale reageerinud Tartu politseijaoskonna patrullpolitseinik Tarmo Säälik.

Noormehed viidi reede õhtul menetlustoiminguteks Tartu politseijaoskonda. Täpsemate asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust röövimist käsitleva paragrahvi järgi. 

Täna teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius, et 17-aastane noormees on veel kinni peetud, aga 12-aastane poiss anti vanematele üle.

«Kui kuritegu tõendamist leiab, siis saab kohus 17-aastase noormehe selle eest vastutusele võtta. Alla 14-aastased ei ole karistusseadustiku kohaselt süüvõimelised ja neid kriminaalkorras karistada ei saa. Küll aga tegeleb politsei 12-aastase poisiga edasi,» ütles Sinkevicius. 

Ta lisas, et esialgsetel andmetel läksid 12-aastane poiss ja ta 17-aastane kaaslane poodi röövima, sest tahtsid saada taskuraha.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles