ERMi videvikufestival avalikustas tänavused esinejad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERM

Eesti Rahva Muuseumis teist aastat toimuv heli- ja videvikufestival ERMi Öö avalikustas muuseumi kodulehel festivalil esinejad. Mitmete tuntud Eesti muusikute kõrval astuvad üles välisesinejad Soomest, Islandilt ja Ühendkuningriigist.

ERMi Öö avab uksed laupäeval, 16. märtsil kell 17 ning pakub muuseumi eri saalides kuulajatele nii maitsekat poppi kui ka eksperimentaalset elektroonikat hiliste õhtutundideni.

Tänavuse festivali üks tähtsamaid esinejaid on positiivses mõttes veidrat ning omapärast popmuusikat viljelev Rozi Plain (Ühendkuningriik). Bänd on karjääri jooksul üllitanud neli albumit ja tänavu aprillis ilmub viies heliplaat «What a Boost», mida mainekad väljaanded on juba iseloomustanud kui «võrgutavalt tasakaalust väljas head kraami» (Uncut) ja «viimistletult joovastavat» (MOJO).

Lisaks astub üles Soome laulja Lau Nau (Laura Naukkarinen), kelle 2005. aastal ilmunud albumi «Kuuatarha» reastas Briti ajakiri The Wire 50 parima heliplaadi hulka maailmas. Samuti on tema Philadelphia kontsert meedias ära mainitud «60 kontserdi hulgas, mis raputasid maailma».

Publiku kõrva rõõmustavad ka kohaliku helimaailma silmapaistvad esindajad, kes teadlikele muusikasõpradele pikemat tutvustamist ei vaja. Karge ja põhjamaise puudutusega Erki Pärnoja : Efterglow, alati muhe Orelipoiss, transiliku tantsulise astumisega Meisterjaan, unelev Mick Pedaja, helilistes nüanssides perfektsionistlik ja eksperimenteeriv Weekend Guitar Trio.

Keha ja meelt saab puhata ERMi Öö ambient'i ruumis, kus voogavate helide eest hoolitsevad trio Stereo Hypnosis Reykjavikist ning kohaliku sügavama suuna elektroonilise muusika eestseisja Kaido Kirikmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles