Tartu tahab parandada linnaõhu kvaliteeti (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu õhus on tuvastatud kantserogeense ühendi bensopüreeni sisaldus, mis ületab kehtestatud sihtväärtust. Bensopüreeni peamiseks allikaks Tartu õhus on ahiküte.
Tartu õhus on tuvastatud kantserogeense ühendi bensopüreeni sisaldus, mis ületab kehtestatud sihtväärtust. Bensopüreeni peamiseks allikaks Tartu õhus on ahiküte. Foto: Marko Saarm

Tartu linnavolikogu kiitis heaks ja suunas avalikule väljapanekule Tartu linna õhukvaliteedi parandamise kava bensopüreeni osas.

Kava on avalikul väljapanekul 2.-31. jaanuarini. Ettepanekuid kava täiendamiseks või muutmiseks ootab linnamajanduse osakond aadressil Lmo@raad.tartu.ee.

Õhukvaliteedi parandamise kavaga saab tutvuda veebilehel https://www.tartu.ee/ohuinfo

Kava koostati seetõttu, et Tartu õhus on tuvastatud bensopüreeni sisaldus, mis ületab kehtestatud sihtväärtust. Bensopüreen on kantserogeenne ühend, mis tekib orgaanilise aine mittetäielikul põlemisel. Bensopüreeni peamiseks allikaks Tartu õhus on ahiküte.

Töös on välja pakutud meetmeid bensopüreeni taseme nõuetega vastavusse viimiseks:

 - üleminek kaugküttele

 - elamute soojustamine

 - küttekollete uuendamine ning kvaliteetse ja kuiva küttematerjali kasutamine

 - liikluskoormuse hajutamine, kergliiklusteede võrgustiku arendamine ja           punktsaasteallikate emissioonide vähendamise jätkuv riiklik reguleerimine  

 - üleminek teistele taastuvatele energiaallikatele

 - korstnatele filtrite paigaldamine

 - teavitustegevuse tõhustamine

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles