Eesti maaülikooli ja Veski Mati stipendiumi võitis Siim Sepp

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski Mati 2018 stipendiumi võitja Siim Sepp ja Balti Veski AS juhatuse esimehe Lauri Mõtsnik.
Veski Mati 2018 stipendiumi võitja Siim Sepp ja Balti Veski AS juhatuse esimehe Lauri Mõtsnik. Foto: Balti Veski AS

Neljapäeval, 29. novembril 2018 andis teraviljatootja Balti Veski AS koostöös EMÜ Joosep Tootsi fondiga Tartus kätte Veski Mati stipendiumi, mille sel aastal pälvis Eesti maaülikooli tudeng Siim Sepp.

22-aastane Häädemeestelt pärit Sepp õpib kolmandal kursusel põllumajandussaaduste tootmist ja turustamist ning juhib aseesimehena noorte põllumeeste klubi tegevust.

Lauri Mõtsnik, Balti Veski ASi juhatuse esimees märkis, et stipendiumi võitja äratas komisjoni tähelepanu mitte ainult suurepäraste õppetulemustega, vaid ka pühendumisega valdkonda,  õpinguid toetavate mitmekülgsete huvidega ning silmapaistva sooviga panustada nii kaetud laua, puhta looduse kui maaelu säilimisse.

«Veski Mati stipendiumi eesmärk on tunnustada üliõpilasi Eestimaa maaellu panustava aktiivse ühiskondliku tegevuse eest ja toetada uurimistööd, mis aitab parendada teravilja kvaliteeti ja toetab tooraine vääristamist,» selgitas Mõtsnik. «Toetame stipendiumiga Siimu õpinguid, et aidata tal jõuda viljakate ideede ja nende täideviimiseni ning soovime talle palju õnne ja edu.»

2000 euro suurune stipendium makstakse välja kaheksa kuu jooksul, novembrist juunini, võrdsete osadena 250 eurot kuus. 

Teraviljatootja Balti Veski annab Veski Mati stipendiumi välja teist aastat järjest. Eelmisel aastal võitis stipendiumi viljandimaalane Marite Juurik, kelle uurimistöö eesmärk on anda meie põllumeestele paremat viljaseemet, mis peaks vastu kliimale ja haigustele ning oleks samal ajal saagirohke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles