Laupäevast saab Otepääl suusatada (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl on lumekahurid tööle pandud ning varsti saab seal juba talverõõme nautida.
Otepääl on lumekahurid tööle pandud ning varsti saab seal juba talverõõme nautida. Foto: Kuutsemäe Puhkekeskus

Miinuskraadid on toonud talveilma ning talvepealinn Otepää valmistub talvehooajaks. Esimesed lumekahurid on alustanud tööd ning laupäevast võib seal suusatada.

Munamäe ja Kuutsemäe suusakeskustes töötasid lumekahurid kogu öö. Suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi ütles, et keskused on plaanis avada sellel laupäeval.

Linnamäe orus käivitati lumekahurid samuti juba eile õhtul. Otepää Winterplace'i juhataja Siim Kalda ütles, et lumepark loodetakse avada paari nädala pärast. «Ilmaprognoos lubab lund teha ning meil on plaanis suurem osa lumevarudest nüüd ära teha. Uisuväljal saab tõenäoliselt uisutada juba selle nädala lõpus,» märkis ta.

«Laiendasime sellel aastal väikelaste ala ning päris pisikestele on rohkem tegevusi. Kõik muud atraktsioonid – Ahhaa teadusiglu, tuubirajad, lumeiglud jm – ootavad kõiki suuri ja väikesi üsna pea külla,» lisas Kalda.

Tehvandi spordikeskuse juhataja Jaak Mae andmeil käib Tehvandil lumekahurite töökorda seadmine ja lähipäevil, kui miinuskraadid lubavad, käivitub lumetootmine.

Otepää piirkonnas on kolm mäesuusakeskust – Kuutsemägi, Väike Munamägi ja Ansomägi –,  üle 100 kilomeetri suusaradu, millest põnevaima reljeefiga rajad jäävad Tehvandi spordikeskuse territooriumile. Lisaks sellele tegutseb Linnamäe orus kogu perele mõeldud Eesti suurim talvepark Otepää Winterplace.  

Talvepealinn Otepää võõrustab sellel hooajal taas rahvusvahelisi suurüritusi: kahevõistluse naiste kontinentaalkarikasarja etappi, kahevõistluse maailmakarikasarja etappi, Euroopa saunamaratoni, Tartu maratoni ja laskesuusatamise karikasarja etappi.

Otepää saab talvepealinna tiitli sellel aastal 22.detsembril kell 00.23, mil algab astronoomiline talv.

Infot Otepää lumeolude ja talveürituste kohta saab Otepää turismiinfokeskusest.​

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles