Elva vald rajab ligi neli kilomeetrit kergliiklusteid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee.
Kergliiklustee. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Elva vald sõlmis eelmisel nädalal jalgratta- ja jalgtee ehituseks lepingu, mille ettevalmistustööd loodetakse alustada juba sel nädalal.

Sel aastal on plaanis ehitada Elva linnas Jaani tänaval ning Valga ja Tartu maanteel. Paluperas ja Rõngus asuvate kergliiklusteede ehitust alustatakse uuel aastal. Ehituse käigus korrastatakse kokku ligi neli kilomeetrit kergliiklusteid.

Elva vallavalitsuse vallamajandusosakonna juhataja Hegri Narusk ütles, et hange korraldati praegu põhjusel, et uueks suveks oleks kergliiklusteed korras. «Elva linnas asuvate kergliiklusteedega alustatakse esimesena seetõttu, et näiteks Valga maanteel Lille bussipeatusest linna piirini pole praegu kahjuks üldse kõnniteed ja seetõttu tuleb mööda sõiduteed kõndida,» ütles Narusk. Ta lisas, et seesugune olukord on väga ohtlik.

Taristuspetsialist Kristjan Vilu ütles, et ehitustöid tehakse ilmast sõltuvalt. «Jaani tänav on kavas valmis saada esimeses järjekorras, kuna Kesk tänava rekonstrueerimistööde tõttu suunatakse bussiliiklus sinna ning ka jalakäijatel peab olema ohutu liigelda.» Ta lisas, et ehitustööd sõltuvad ilmast ja olemasolevaid kõnniteid ei võeta üles enne, kui ollakse kindel, et teetööd on võimalik lõpetada enne suure külma ja lume tulekut.

Vilu sõnul on uuel aastal vallal plaanis ehitada kergliiklusteid ka Mesika tänaval ja Hellenurmes.

Ehitustöid teeb OÜ Roadwest. Hankest olid huvitatud 19 ettevõtet ning hinnapakkumuse esitasid neist 10. Ehitustööde lõpptähtaeg on 22. juuni 2019.

Viljandi-Rõngu maantee äärse jalgratta- ja jalgtee ehitust rahastab 85 protsendi ulatuses EAS, piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetuse programmi kaudu. Teiste kergliiklusteede ehitus teostatakse Elva valla eelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles