Kutsehariduskeskus liitus peresõbraliku tööandja programmiga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

17. oktoobril tunnustas sotsiaalkaitseminister Kaia Iva peresõbralikke tööandjaid ja andis üle algmärgised peresõbraliku organisatsiooni programmis osalejatele. Teiste seas sai algmärgise ka Tartu kutsehariduskeskus.

Kutsehariduskeskuse direktori Tõnis Lukase sõnul taotleti märgist seetõttu, et pingutada veel enam ja saada paremaks. «Leiame, et haridusasutusel, kes püüab kasvatada ja õpetada oma õpilasi ning olla neile eeskujuks, on tarvis olla hooliv ja eeskujulik oma õpetajate, kõigi töötajate suhtes. Sest kui õpetajad on rõõmsad ja rahulolevad, annavad nad positiivse laengu üle oma õpilastele. Seepärast on elementaarne olla kaasav ja peresõbralik tööandja oma töötajatele,» selgitas Lukas.

Peresõbraliku tööandja algmärgise programm kestab 1,5-3 aastat. Lõppmärgis väljastatakse tavaliselt kolm aastat pärast programmi sisenemist. Programmis osalemine on tööandjate jaoks õppimise ja arenemise protsess ning edasi liigutakse vastavalt sellele, missuguse taseme märgist tööandja soovib saada.

Peresõbraliku tööandja märgise saamiseks peab tööandja läbima mitmeid hindamisi, teda nõustatakse ning lisaks juhtkonnale kaasatakse protsessi ka töötajaid. Uuringute kohaselt on peresõbralikud tööandjad konkurentsivõimelisemad.

Eriti nähtav on töö- ja pereelu ühitamise positiivne efekt tööandjatele, kes vajavad spetsiifiliste oskustega tööjõudu. Positiivse tulemusena on välja toodud ka haiguspäevade arvu vähenemist, töötajate madalamat stressitaset ja tööandja maine paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles