Ametlik: Metallica tuleb Raadile (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallica kontsert Saku suurhallis.
Metallica kontsert Saku suurhallis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna edastas maailma ühe mõjukaima ja edukaima rokkbändi Metallica Eesti konstserdi peakorraldaja Live Nation Baltics ametliku info selle kohta, et suve keskpaigas 18. juulil esineb Metallica tõepoolest Tartus Raadi lennuväljal. Ameerika ansambli ainus välisõu Baltikumis leiab aset maailmaturnee «WorldWired Tour» käigus, kinnitas korraldaja. Pileteid hakatakse müüma 28. septembri hommikul kell kümme, kuid fänniklubi liikmed saavad omale pileti soetada juba homsest.

Erikülalistena astuvad kontserdil üles Rootsi bänd Ghost ja Norra punt Bokassa. Massiivne lava paigutatakse Eesti Rahva Muuseumi (ERM) hoone taha.

ERMi direktori Alar Karise sõnul on Eesti Rahva Muuseumi mõte olnud sünnist saati teha Eestit ja sealhulgas Tartut suuremaks, rahvusvahelisemaks, mitmekesisemaks. «ERM on suurepärane koht maailma parimatele, olgu need siis meil esinevad artistid või näituste külastajad. Ja lõpuks võidab alati see, kellel on rohkem sõpru,» lausus Karis.

Tartu Postimees kirjutas 19. septembril, et järgmisel suvel esineb Tartus ERMi taga endisel sõjaväelennuväljal legendaarne hevibänd Metallica, kuid siis jäi korraldaja kidakeelseks, samuti ei kinnitanud seda avalikult toona ükski teine pool.

Nüüd ütles kontserdi korraldaja Live Nation Baltics peapromootor Eva Palm, et Raadi lennuväli sobib esinemispaigana Metallica suure välisõu läbiviimiseks suurepäraselt. «Kontserdi planeerimisel tekkis soov korraldada see kohas, mis kõnetaks publikut teistmoodi ning pakuks huvi fännidele nii Eestist kui välismaalt. Metallica on esimene sellise kaliibri staar, kes esineb nõnda ajaloolises kohas,» lausus Palm.

Sellist mastaapi välisõu väljakuulutamine nõuab mitu kuud ettevalmistusi. Ansambli esindajad käisid Raadi lennuvälja üle vaatamas juba varakevadel ning jäid esinemispaigaga väga rahule. «Kindlasti on ka ERMi uus kompleks avaldanud väga positiivset mõju ning aidanud Metallica Tartusse saada. Olen veendunud, et kontsert Raadi lennuväljal suve keskel pakub nii muusikutele endale kui ka Metallica fännidele erinevatest riikidest unustamatu elamuse,» lisas Palm.

Mänedžmendi kinnitusel oli 2006. aasta Metallica sõu Tallinna lauluväljakul bändi karjääri üks suurimaid soolokontserte. «Nüüd on Tartu kord!» teatas Palm.

Euroopa siseareenide tuuril käis 650 000 fänni, esinemispaikade publikurekordit uuendati 29 korda. Metallica liikmed ütlesid, et see on nende jaoks uskumatu, et kõik see toimub siiani, ka pärast pea nelja aastakümmet bändi tegutsemist, ja et nad ei saaks olla rohkem tänulikud.

Metallica maailmaturnee WorldWired Tour algas 2016. aastal enne ansambli kümnenda kauamängiva «Hardwired ...To Self-Destruct» ilmumist. Turneel jõudis Metallica käia juba nii Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Aasias kui Euroopas.

Iga Piletilevi kaudu Metallica kontserdile ostetud pilet sisaldab vabal valikul kas digitaalsel või füüsilisel kujul albumi «Hardwired…To Self-Destruct» standardversiooni. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles