Tartu korvpallimeeskond võitis Viimsi vastu veerandfinaalide teise mängu

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartlaste poolelt viskas enam kui kümme punkti viis mängijat, nende seas ka Hendrik Eelmäe, kelle arvele jäi 11 silma.
Tartlaste poolelt viskas enam kui kümme punkti viis mängijat, nende seas ka Hendrik Eelmäe, kelle arvele jäi 11 silma. Foto: Tartu Ülikool Maks & Moorits

Eesti meistrivõistluste veerandfinaalides pidasid Tartu ülikooli korvpallimeeskond Maks & Moorits ning KK Viimsi reede õhtul teise kohtumise. Tasavägiselt, ent Tartu juhtimisel peetud kohtumise võitsid tartlased 85 : 77, mis tähendab, et nad juhivad nüüd seeriat 2 : 0.

Viimsi spordihoones ligi 500 inimese ees peetud kohtumine kulges märksa tasavägisemalt kui paari avamäng kaks päeva tagasi, mil tartlased võitsid 105 : 65. Nüüd, teise kohtumise avaveerandilgi sai Tartu aga hästi vedama, sest veerandi lõpus tehti 10 : 0 spurt, mille toel võideti avaveerand 21 : 16.

Teisel veerandil jätkasid tartlased heas hoos ning veerandi keskel juhiti juba 17 punktiga. Tabloo näitas Tartu meeskonna kasuks 37 : 20. Poolaja lõpuks vedas Viimsi end aga Stefan Vaaksi ja Oliver Suuroru korvidest mängu pisut tagasi ja pikale pausile mindi 42 : 31 Tartu juhtimisel.

Kolmandal veerandil hoidsid tartlased oma kümmekonnapunktist eduseisu, ent Viimsi ei lasknud mängu käest ning veerandi viimasel minutil vähendas Kaspar Kuusmaa tabamus vahe seitsmele punktile. Veerandi lõpetasid Tartu korvid ja nii oli seis enne viimast veerandit 66 : 55 Tartule.

Neljandal perioodil hakkas noor Viimsi koosseis tabavate kolmestega tasapisi vahet vähendama. Kevin Sündi kolmepunktivise vähendas vahe kaheksale punktile, kui mängida jäi neli ja pool minutit. Paar minutit enne lõppu vähendas Aleksander Oliver Hinti vabavise vahe kuuele ning veel 17 sekundit enne mängu lõppu oli vahe viis punkti, aga Robin Kivi vabavisked ning korv tegid Tartu võidunumbriteks 85 : 77 ja kindlustasid kolme võiduni peetava seeria teise võidu.

Tartu poolel olid taas heas hoos korvialused mängijad: Rinalds Malmanis viskas 16 punkti, võttis seitse lauapalli ja andis viis korvisöötu ning Davis Rozitis lisas 15 punkti ja üheksa lauapalli. Mõlema lätlase efektiivsusnäitaja oli 28. Märt Rosenthali arvele kogunes 13 punkti ning võrdselt 11 peale jäid Hendrik Eelmäe ja Robin Kivi.

Viimsi parim oli Stefan Vaaks 18 punktiga. Aleksander Oliver Hint viskas 14 punkti ja kuus lauapalli, võrdselt 13 punkti said kirja Kevin Sünd ja Oliver Suurorg.

Tartu meeskonna peatreeneri Priit Vene sõnul kontrolliti mängu, aga Viimsile tuleb au anda. «Oli arvata, et tuleb teistsugune mäng kui Tartus, sest nad mängisid kodus ja skoorisid paremini,» ütles ta esmalt pressiteates. «Ega me otseselt väga vigu ei teinud, mõnes kohas andsime survet grammi järele, aga üldjoontes ikkagi kontrollisime olukorda,» jätkas Vene. 

Kolme võiduni peetavat veerandfinaalseeriat juhib Tartu nüüd 2 : 0 ja kolmas mäng peetakse Tartus esmaspäeval, 29. aprillil kell 19.00. «Kolmas mäng Tartus tuleb meie poolt sama vihane, sest lõdvaks ei saa lasta, ning nüüd mängime meie oma kodus ja publiku ees,» sõnas Priit Vene.

Vajaduse korral toimub neljas mäng 1. mail Viimsis ja viies 3. mail Tartus. Paari võitja läheb kokku Pärnu Sadama ning Keila Coolbeti seeria võitjaga ja seal on seis viigis – 1 : 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles