Kes elab mättal, kes tee ääres

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Mõnes kohas elab tee ääres tädi Maali naabruses näiteks väga ilus tähn-kilpsamblik, mida pildil hoiab käes Tartu Ülikooli loodusmuuseumi botaanika- ja mükoloogiamuuseumi  kuraator Ave Suija (vasakul).

Rabade mättaelanik on aga näiteks pruun turbasammal, mille tõi täna Tartu Ülikooli botaanikaaias avatavale näitusele «Ega samblik ole sammal» ülikooli loodusmuuseumi botaanika- ja mükoloogiamuuseumi juhataja Kai Vellak (paremal).

Eestis on 583 liiki samblaid ja enam kui 900 liiki samblikke. Näituse koostajad Kai Vellak, Ave Suija ja botaanikaaia aednik Annela Nõmmik on metsast ja soost linna toonud ning vaatamiseks välja pannud paarkümmend liiki samblaid ja teist sama palju samblikke.

Mille poolest samblik ja sammal erinevad, miks neid ei tunta ja tihti omavahel segamini aetakse, saab botaanikaaias uurida iga päev 4. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles