Maagiline kuupäev Tartusse pulmabuumi ei too

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulmad
Pulmad Foto: SCANPIX

Tuleva nädala reedel kätte jõudev maagiline kuupäev 11.11.11 ei too Tartusse tavapärasest rohkem abielluda soovijaid, kinnitas Tartu maavalitsuse rahvastikutoimingute talitus. Sel päeval registreeritakse Tartus kümme abielu.

Meeldejäävad kuupäevakombinatsioonid on varasematelgi aastatel ahvatlenud abielu sõlmijaid oma tähtsat toimingut ajastama. Näiteks 7. juulil 2007 (07.07.07) registreeriti Tartus kaksteist abielu, 9. septembril 2009 (09.09.09) tuli abielluma üheksa paari, vahendas maavalitsuse teade.

Maavalitsuse rahvastikutoimingute talitus oli valmis pakkuma lausa maksimumi ning alustama
registreerimisega kell 11, kuid sellist soovi siiski ei esitatud, märkis talituse juhataja Siiri Sinijärv.

11. novembril abielluvale kümnele paarile enam lisa tulla ei saa, sest abiellumisavaldus tuleb esitada vähemalt kuu aega varem ning seda tähtaega lühendatakse üksnes eriti mõjuvatel põhjustel. Nii on tänaseks juba hilinenud ka need, kellele meeldiks pulmapäevana 20.11.2011.

Aastas registreeritakse Tartu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituses keskmiselt 500 abielu. Lisanduvad vaimulike sõlmitud abielud, mille arv on tasapisi kasvanud - mullu oli see 122.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles