Raamatukoguhoidjad panevad end proovile infootsimises

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu linnaraamatukogu arvutiklassis algab 25. oktoobril kell 11 üle-eestilise infootsingu võistluse lõppvoor raamatukogutöötajatele.

Finaalile eelnes 10. oktoobril eelvoor, milles osales 50 võistlejat nii teadus-, eriala- kui rahvaraamatukogudest. Eelvoorus tuli 12 tunni jooksul otsida internetist vastuseid 20 küsimusele. Vastamine nõudis nii oskusi, teadmisi kui ka küsimustele loogilist lähenemist, edastas linnaraamatukogu teade.

Meid ümbritsevas informatsioonis orienteerumine ja lugejate juhatamine just neile vajaliku informatsiooni juurde kuulub raamatukoguhoidja igapäevaste tööülesannete hulka. Üha enam tuleb lugejate küsimustele vastuseid otsida mitte üksnes raamatutest vaid ka internetist. See
eeldab kursisolemist veebiavarustes pakutavaga ja kiiret loogilist mõtlemist. Infootsingu võistlus püüabki välja selgitada, kes on osavam ja kiirem.

Eelvooru 10 paremat pääses võistlema lõppvooru. Finaalis asuvad mõõtu võtma raamatukoguhoidjad Tallinna, Pärnu, Tartu, Põlva ja Kohtla-Järve linnaraamatukogust ning Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Ülenurme, Pärnu kutsehariduskeskuse ja Eesti Rahva Muuseumi raamatukogust.

Võistluse korraldamise õiguse saab järgmisel aastal tänavu võitnud raamatukogu. Tartu linnaraamatukokku tõi möödunud aastal võidu Krõõt Kaljusto-Munck.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles