Parimale noorte teadusfilmile 1000 eurot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmilint.
Filmilint. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tartu Ülikool korraldab teist aastat järjest õpilaste ja tudengite populaarteaduslike videoklippide konkursi, mille peaauhind on 1000 eurot.

Kõikide Eesti üldharidus- ja kutsekoolide õpilastelt oodatakse kaastöid teemadel: «Elu aastal 2042»; «Miks tasub energiat säästa?» ning «Tuleviku kool».

Kõrgkoolide tudengid astuvad aga võistlustulle teemal «Elu aastal 2042»; «Kui roheline on roheline tegelikult?» või «Eesti teadussaavutus, mis vallutab maailma».

Tartu Ülikooli teatel on mõlema kategooria peaauhind rahaline preemia väärtusega 1000 eurot. Teise koha auhind on 500 ja kolmanda koha puhul 250 eurot. Lisaks selgitatakse kahe kategooria peale kokku publiku lemmik, kes pälvib auhinna suuruses 250 eurot.

Osaleda saab nii üksi kui kollektiivina. Olulisim on idee, vähemtähtis pole aga ka video tehniline kvaliteet, näitlejameisterlikkus, operaatorioskused ning oskus vältida pseudoteaduslikku sohu uppumist.

Klipp maksimaalse pikkusega 3 minutit tuleb konkursilehe kaudu laadida YouTube’i keskkonda. Konkurss kestab 15. jaanuari keskpäevani.

Žürii kuulutab välja parimad 15. veebruaril.

Vaata täpsemalt konkursi tingimusi ja esita oma video siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles