Tartu ülikooli kliinikumi juhiks saab Priit Eelmäe

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikumi uus juht Priit Eelmäe.
Tartu ülikooli kliinikumi uus juht Priit Eelmäe. Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu valis järgmiseks viieks aastaks kliinikumi uueks juhiks Priit Eelmäe, kes praegu töötab Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse sihtasutuse juhatuse esimehena.

Kliinikumi nõukogu esimees Urmas Klaas ütles, et Eelmäe veenis nõukogu kõige enam, kuidas lahendada kliinikumi ees seisvaid uusi ülesandeid. «Priit Eelmäel on terviklik vaade, kuidas Tartu ülikooli kliinikumi kui Eesti meditsiini lipulaeva edasi arendada ning kogemus Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse väljaarendamisel,» lausus Urmas Klaas.

Priit Eelmäe ütles Tartu Postimehele, et Tartu ülikooli kliinikum on seni väga hästi juhitud. «Mul on ainult kiidusõnad seni ametis olnud juhatusele,» lisas ta.

Eelmäe tõdes, et kindlasti saab asju teha kliinikumis pisut teisiti ja mingi aja tagant tulebki pöörata neile tähelepanu teise nurga alt. «Olen palju juhtinud visioonis tähelepanu personalipoliitikale. Näiteks on oluline motiveerida värskelt ülikooli lõpetanud Tartu ülikooli kliinikumi tööle. Samuti peab olema motiveeriv tasutamissüsteemi, et väärtustada staaži, mis töötajatel on,» rääkis ta.

Priit Eelmäe on lõpetanud Tartu 5. keskkooli ja Tartu ülikooli 1994. aastal liikumis- ja sporditeaduste erialal ning kaitsnud 1997. aastal samas teadusmagistri kraadi füsioteraapia valdkonnas. Eelmäe on töötanud Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna õppeprodekaani, Tartu ülikooli füsioteraapia- ja terviseedenduse õppetooli lektori ning juhatajana, Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži terviseedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskuse taastusravi valdkonna juhina. 2008. aastast on Eelmäe  Haapsalu rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees ning arendanud välja Eesti meditsiinis olulise valdkonna. Eelmäe on olnud Eesti haiglate liidu liige ning Eesti füsioterapeutide liidu president.

Tartu Ülikooli Kliinikumi sihtasutuse nõukogu esimees Urmas Klaas avaldas nõukogu nimel tänu ja lugupidamist senisele kliinikumi juhatuse esimehele Urmas Siigurile. «Doktor Siigur on teinud 16 aasta vältel väljapaistvalt head tööd kliinikumi juhtimisel ja arendamisel maailmatasemel ülikoolihaiglaks.»

Järgmiseks kuulutab SA Tartu Ülikooli Kliinikum nõukogu välja konkursi juhatuse liikmete leidmiseks. Kliinikumi nõukogu korraldab juhatuse esimehe ja juhatuse liikmete konkurssi seoses senise juhatuse ametiaja lõppemisega 30. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles