Teerajajate alleel avanevad täna uued jalajäljed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teerajajate allee algab Tartu vaimu jälgedega.
Teerajajate allee algab Tartu vaimu jälgedega. Foto: Margus Ansu

Möödunud sügisel Tasku keskuse juurest alguse saanud Tartu Teerajajate alleel avatakse täna kell 15 nelja tartlase jalajäljed, kaks inimest on žürii ja kaks rahvahääletuse teel valitud. 


Augustikuus esitati 36 kandidaati, kelle seast žürii valis kaks jalajälgede saajat ning kümme kandidaati pandi rahvahääletusele. Žüriisse kuulusid linnavalitsuse, ülikooli, maaülikooli, Tartu Postimehe, Vanemuise, ülikooli kliinikumi, kaubandus- ja tööstuskoja ning ASi Estiko esindajad.

Žürii valituks osutusid Ahhaa keskuse eestvedaja ja juht Tiiu Sild ning suurt rahvusvahelist edu saavutanud jalgrattur Jaan Kirsipuu.

Rahvahääletusel Tartu Postimehe veebilehe, Teerajajate allee kodulehe ning linnavalitsuse siseveebi vahendusel osales 5271 inimest, neist peaaegu poolte eelistus kuulus ajaloolasele ja ajaloo populariseerijale Hillar Palametsale. Häälte arvult järgmiseks osutus arst, kunstliku viljastamise süsteemi rajaja Andrei Sõritsa.

Uued jalajäljed, mille on pronksi valanud skulptor Bruno Kadak, ootavad kõiki vaatama täna kella kolmest.

Esimesed jalajäljed paigutati alleele möödunud sügisel.  Teerajajate allee tunnustab Tartuga seotud inimesi, kes oma töö või teoga on andnud märkimisväärse panuse linna arengu, tutvustamise või tunnustamise heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles