Tartu linnamuuseum ja filiaalid kasvatasid külastatavust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nele Dresen Tartu linnamuuseumi ees.
Nele Dresen Tartu linnamuuseumi ees. Foto: Tartu Linnamuuseum

Tartu linnamuuseumis ja kõigis selle filiaalides on tänavu esimesel poolaastal käinud rohkem külastajaid kui mullu samal ajal. 

Kui eelmisel aastal käis esimesel poolaastal Tartu linnamuuseumis vähem kui 2916 inimest, siis sel aastal on neid olnud pea kaks korda rohkem ehk 5609. «Külastajate arvu kasvu taga on kaasahaaravad näitused, eripalgelised publikuprogrammid ning aktiivne turundustöö,» kommenteeris linnamuuseumi ekspositsiooniosakonna juhataja Nele Dresen. Eriti edukaks osutus eelmisel aastal linnamuuseumis avatud näitus «Viikingiaja aarded Eestist». «Sooja vastuvõtu osaliseks on saanud ka 28. aprillist avatud Tartu Uue Teatriga koostöös valminud näituslavastus «Randevuu. Kohtumispaik Tartu»,» lisas Dresen. 

Tartu linnamuuseumil on ka neli filiaali – 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseum, KGB kongide muuseum, Oskar Lutsu majamuuseum ja laulupeomuuseum –, mis on samuti varasemast enam huvilisi ligi meelitanud. Suurima protsentuaalse tõusu on teinud linnakodaniku muuseum, mille uksest astus mullu kuue kuu jooksul sisse 1490 ja tänavu 2441 inimest. Hetkel toob linnakodaniku muuseumisse uudistajaid maalinäitus «Herman Aunapuu minimalism. Tartu-Arhangelsk-Tartu», mis on avatud 23. septembrini. 

KGB kongide muuseum on alati populaarne olnud nii sise- kui ka välisturistide seas. Mullu tõmbas KGB kongide muuseum poolaastaga ligi 3765 külastajat, tänavu aga 4736. Mõnevõrra rohkem on käidud ka laulupeomuuseumis: eelmisel aastal käis seal poole aastaga 4546 ja käesoleval aastal 4666 inimest. Stabiilselt on külastajate arvu kasvatanud Oskar Lutsu majamuuseum, kus 2017. aasta esimesel poolel käis 1540 ja 2018. aasta esimesel poolel 2032 huvilist. Lutsu majamuuseumis on 29. septembrini avatud näitus «Fotod Oskar Lutsu perekonnaalbumitest». 

Nele Dresen selgitas, et suur roll külastajate arvu kasvatamises on näituseprogrammidel ning loengusarjadel, näiteks «Peaga linn ja linna pead». «Hästi on mõjunud publikuprogrammide mitmekesistamine: lisaks loengutele toimuvad linnaretked, orienteerumisvõistlused (rattaretk «Kõrtsist kõrtsi»), laadad, mälumängud, temaatilised nädalad (ajalooliste kohvikute nädal) ning aruteluõhtud ja väitlused,» loetles Dresen. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles