Rannaraamatukogu aitab puhkaja aega sisustada

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taas on avatud rannaraamatukogu.
Taas on avatud rannaraamatukogu. Foto: Oliver Matkur

Tartus Anne kanali ääres võttis sel nädalal koha sisse rannaraamatukogu, 
mis jääb avatuks 3. augustini.  Vabaõhuraamatukogu töötab ilusa ilmaga esmaspäevast reedeni kell 12–18.

Traditsiooniliselt laenutavad noored malevlased rannas iga päev värskeid ajalehti, erinevaid ajakirju ja nipiraamatuid. Raamatuvalikus leidub midagi igas vanuses lugejale. Pakutakse kergemat sorti meelelahutuslikku kirjandust, lasteraamatuid ja koomikseid. Kirjandust on nii eesti, vene kui ka inglise keeles.

Kui raamatut rannas läbi ei jõua lugeda, võib rannaraamatukogu templiga varustatud teose koju kaasa võtta ja järgmine kord tagastada randa või lähimasse raamatukogu tagastuskasti. Need lugejad, kelle jaoks rannas olev valik napiks jääb, on alati oodatud suvelugemist otsima linnaraamatukogu peamajja või harukogudesse, mis kuni 19. augustini on avatud suvise töögraafiku alusel tööpäeviti 10-18.

Lisaks raamatute ja ajakirjade laenutamisele toimub rannas muudki huvitavat. Nimelt saab rannas kasutamiseks laenutada reketeid, palle ja lendavaid taldrikuid, aga ka seltskonna- ja kaardimänge.

Lapsi oodatakse pärastlõunal kella kahest neljani osa võtma erinevatest mängudest, tegevustest ja võistlustest, mida juhendavad noored malevlased. Aktiivsusmängus osalejad koguvad iga tegevusest osavõtuga kleepse. Aktiivsematele kogujatele on raamatukogu poolt ka auhinnad, mida jagatakse iga kahe nädala tagant ning rannaraamatukogu lõpupäeval.

Rannaraamatukogu töötab ainult ilusa ilmaga. Kui ilm on jahe või vihma sajab, tutvuvad malevlased raamatukogu sisetöödega ja aitavad raamatukoguhoidjaid. Lastele mõeldud tegevused toimuvad halva ilmaga tavapärasel pärastlõunasel kellaajal raamatukogu laste- ja noorteosakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles