Riigikohus tühistas alaealise rusikalöögiga tapnud mehe karistuse (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalukausid võivad langeda ühele või ka teisele poole
Kaalukausid võivad langeda ühele või ka teisele poole Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigikohus otsustas eile tühistada Tartu maakonnakohtu ja Tartu ringkonnakohtu otsused, millega tunnistati Mati Keem süüdi raskes kuriteos. Kriminaalasi saadetakse maakohtusse uuesti arutada teises kohtukoosseisus.

Tartu maakohus otsustas eelmise aasta 13. juunil, et Mati Keem on süüdi 16-aastase noormehe surma põhjustamises ühe rusikalöögiga ja karistas teda seitsmeaastase vangistusega.

Et asi lahenes kohtus lühimenetluses, vähendati karistust kolmandiku võrra. Seega tuli Keemil kanda nelja aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus.

Riigikohtu äsjases otsuses toodi aga välja, et ringkonnakohus ei ole kõrvaldanud kahtlust, et 16-aastase noormehe kukkumise ja teadvusekaotuse põhjustas Keemi löök koostoimes ohvri alkoholijoobega.

Mullu 15. juulil kell 00.33 sai politsei väljakutse Urvaste valda Kuldre külla. Helistaja sõnul olevat üks mees löönud 16-aastast noormeest, kes pärast lööki kukkus ning tal olid krambid. Hiljem noormees suri. Sündmuskohale sõitis lisaks politseile kiirabi.

Kohtus leidis tõendamist, et kesköö paiku sai Keem ühelt tunnistajalt teada, et maja ees lasevad kolm noormeest seal seisval autol rehvidest õhku välja. Keem, kes oli varem alkoholi tarvitanud, läks seepeale hoovi ja lõi seal esimesena ette juhtunud 16-aastast noormeest rusikaga näkku. Teisi noormehi selleks hetkeks hoovis enam ei viibinud.

Noormees kukkus ja kaotas teadvuse. Keemi palvel kutsuti seejärel kohale kiirabi ja kannatanu toimetati haiglasse, kus ta suri sama kuupäeva pärastlõunal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles