Mõned ekspressrongid sõidavad kiirrongidest kauem, kuid Elron piletihinda ei langeta

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis tänasest Elroni hinnakirjast Tallinn-Tartu liinil.
Kuvatõmmis tänasest Elroni hinnakirjast Tallinn-Tartu liinil. Foto: Kuvatõmmis

Tartu Postimehega võttis ühendust lugeja, kes märkas, et Tallinnast Tartusse sõitev ekspressrong küsib tavapärast piletihinda, kuid sõidab ligi poolteist eurot odavamast kiirrongist sihtkohta neli minutit kauem. Tegelikult peaksid ekspressid aga kiirrongidest kiiremad olema.

Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo kommenteeris, et Tartu jaamas juhtunud õnnetuse tõttu on osa ekspressrongide sõiduaeg tavapärasest pikem.

«Igale rongile vastavalt sõiduaja erinevusele eri hinda kehtestada ei ole otstarbekas ega reisijale ka alati arusaadav, mistõttu oleme jäänud harjumuspärase jaotuse juurde: tavarongidel on üks hind ning ekspressrongidel teine hind,» lisas ta. 

«Tahan siiski rõhutada, et selline olukord, kus ka tavarongide sõiduaeg on pikenenud, on ajutine. Seejuures kulub Tallinnast Tartusse sõitmiseks küll rohkem aega, kuid näiteks Tallinnast Jõgevale jõuavad rongid sama kiiresti,» selgitas Kongo.

Algusjaamast sihtjaama jõudmise aeg on Kongo väitel tihtilugu erinev ka tavapärase liiklusgraafiku korral, olgugi et kõik võivad olla ekspressrongid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles