Riho Illak teeb vahelduseks aiatööd

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Illak 
Riho Illak Foto: Põlva vallavalitsus

Jaanuari keskel Põlva kultuuri- ja huvikeskuse direktorina lennukate sihtidega tööd alustanud Riho Illak pani kevade hakul ameti maha, et jätkata elu Tartus esialgu koduselt, kevadiste aiatöödega. Täna saab ta 63-aastaseks.

Põlva abivallavanem Janika Usin kinnitas ajalehele Lõuna-Eesti Postimees, et Illak lahkus töölt omal soovil 26. märtsil.

«Mulle väga meeldisid sealsed inimesed, nad on väga toredad. Kõik oli okei. Mul olid suured lootused, tahtsin tõesti väga palju ära teha, aga mis teha – kahjuks tulid isiklikud asjad vahele,» märkis kultuurijuht. «Nagu öeldakse, tuleb passi ka vaadata. Praegu võtsin aja maha, pean pensionipõlve ja hoian lapselapsi.»

Tartu Postimehele rääkis Illak, et ei kahetse Põlvas veedetud aega sellest hoolimata, et tundis vallaelu piiratud suutlikkust, mille on kaasa toonud regionaalpoliitika. Praegu jätkab ta kodus arhiivi läbivaatamist, kaugem eesmärk on dokumentidel põhinev raamat.

«Ma ei taha käed rüpes istuda,» ütles Riho Illak. «Soovin edaspidi ka kuhugi tööle minna, aga kindlasti mõistliku koormusega ja mitte tippjuhi ametisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles