Veel viimane võimalus tutvuda Tartmusi näitustega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kunstimuuseumis on viimaseid päevi avatud näitus ühest 19. sajandi silmapaistvamast Tartu kunstnikust Julie Hagen-Schwarzist.
Pildil paremal "Autoportree", 1855, õli lõuendil, Tartu Kunstimuuseum.
Tartu Kunstimuuseumis on viimaseid päevi avatud näitus ühest 19. sajandi silmapaistvamast Tartu kunstnikust Julie Hagen-Schwarzist. Pildil paremal "Autoportree", 1855, õli lõuendil, Tartu Kunstimuuseum. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuni selle nädala lõpuni on veel avatud Tartmusi teise ja kolmanda korruse näitused. Tutvuda saab nii baltisaksa kui klassikalise eesti kunstiga, samuti noorte eesti kunstnike loominguga.

Kolmandal korrusel ootab külastajaid näitus «Julie Hagen-Schwarz. Eesti esimene naiskunstnik», mis toob näitusekülastajate ette ühe silmapaistvaima 19. sajandi Eestis tegutsenud kunstniku loomingu. Meisterliku portretistina jäädvustas Hagen-Schwarz arvukalt oma tollaseid kaasaegseid, andes ka suure panuse Tartu kultuuriloosse.

Projektiruumis on kuni 15. aprillini avatud näitus «100-aastased teosed Tartu Kunstimuuseumis», mis seob Tartmusi rikka kunstikogu ja Eesti Vabariigi juubeliaasta. Kõik näitusel esitatud tööd on loodud 1918. aastal, kunstnikest on esindatud August Jansen, Jaan Koort, Ants Laikmaa, Herbert Lukk, Anton Starkopf, Balder Tomasberg, Ado Vabbe ja Eduard Wiiralt.

Muuseumi teisel korrusel on viimaseid päevi avatud noorte kunstnike näitus «Metafoorid kodule», mis uurib, mida tähendab kodu tänapäeval maailmas ringi rändavatele noortele. Näitust arvustab möödunud nädala Sirbis Anu Kannike.

12. aprillil kell 18 toimub Tartu kunstimuuseumis põnev illustratsiooni töötuba, mida korraldabi kunstnik ja illustraator Madli Lavin. Töötuba algab sissejuhatusega illustreerimisse, tehakse tutvust eri stiilide ja lähenemistega ning tutvutakse ka Julie Hagen-Schwarzi näitusega. Seejärel saavad osalejad valida välja maalid, mille alusel hakkavad nad ise oma stiililiste eelistuste ja käekirja järgi illustratsioone looma.

14. aprillil kell 12–13 toimub mänguline joogatund näitusel «Julie Hagen-Schwarz. Eesti esimene naiskunstnik». Matid ja pleedid on näitusesaalis olemas, osalejatel palume riietuda mugavalt ning joogatreeninguks sobivalt. Tundi juhendab Katrin Villiko joogastuudiost Maitri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles