Mootorsaaniõnnetus nõudis 36-aastase mehe elu

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul juhtus Tartumaal Peipsiääre vallas Linaleo külas raske õnnetus, kus hukkus mootorsaaniga teelt välja sõitnud noor mees.

Haapsipea küla poolt Alatskivi-Kokkora tee suunas liikunud sõiduk kaldus seni teadmata põhjusel paremkurvis teelt välja ning põrkas vastu puud. Juht sai kokkupõrkes sedavõrd rängalt viga, et meedikud ei suutnud tema elu päästa. Seejuures on oluline märkida, et juht ei kandnud kiivrit.

Sündmuskohal käinud politseinikud selgitasid välja, et saaniga sõitnud mees omas juhtimisõigust. Tema kainus selgub ekspertiisi käigus.

Avarii juhtus külavahelisel kurvidega teelõigul, kus teeolud olid nagu talvisel ajal ikka ehk sõidutee oli lumega kaetud. Nähtavus sel lõigul oli politseinike sõnul hea.

«Raskeid õnnetusi mootorsaanidega tuleb ette pigem harva. Õnneks,» kommenteeris Tartu  politseijaoskonna vanemkomissar Vallo Tõnuvere.

Tõnuvere tuletab saanijuhtidele meelde, et sõitu alustades tuleb silmas pidada kõiki ohutusabinõusid ning täita eeskirjas kehtestatud reegleid. Nii näiteks tuleks jälgida, et teekonnal ei satutaks sellistesse kohtadesse, kus pole lubatud sõita. Samuti peab lumisel maastikul sõites tähelepanu pöörama koheva lumekihi alla varju jäävatele kividele ja kändudele, sest neile ootamatult otsa sõites võib tagajärjeks olla ohtlik õhulend. «Hooletusel võivad olla kurvad tagajärjed,» nentis ta.

Tõnuvere lisas, et kuna maastikusõidukil istudes ei kaitse inimest ükski kest, on kiivri kandmine väga tähtis. «Ka seekordsel liiklusõnnetusel võinuks ehk olla kergemad tagajärjed, kui juht oleks oma pead kiivriga kaitsnud,» ütles politseinik.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Baldur Pilden märkis, et edasise uurimise käigus selgitatakse täpselt, miks ja kuidas raske õnnetus juhtus ning millised tegurid võisid põhjustada surma. Ekspertiis peab muu hulgas näitama sedagi, kas mootorsaan oli tehniliselt korras. 

Copy
Tagasi üles