Rahvusliblika valimisel juhib pikalt pääsusaba

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FOTO: Pääsusaba on õhku tõusnud.
FOTO: Pääsusaba on õhku tõusnud. Foto: Naturepl / Scanpix

Rahvusliblika valimine hakkab lõpule jõudma. Eesti lepidopteroloogide seltsi korraldatud võistlusel, mis algas oktoobris, saab hääletada veel vaid loetud tunnid ehk tänavuse aasta lõpuni. Kell 11 oli kõige populaarsem pääsusaba, kelle pildi juurde on kogunenud hääli 2630, teisel kohal on sini-paelöölane 847 ja kolmandal leinaliblikas 413 häälega.

Eestile uue loodusliku taustaga sümboli hääletamine veebisaidil rahvusliblikas.ee algas 16. oktoobril. Veebilehel on võimalik tutvuda kandidaatidega, keda on eelvaliku tulemusena üheksa: sini-paelöölane, rohukedrik, leinaliblikas, raba-võiliblikas, mustlaik-apollo, pääsusaba, lapsuliblikas, harilik päevakoer ja silmiksuru. Kõigist neist on foto ja mõnerealine tutvustus.

Pääsusaba röövik.
Pääsusaba röövik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pääsusaba on olnud hääletajate lemmik üsna algusest peale. Näiteks 18. oktoobril kell 10.45 oli sini-paelöölasele antud 37, pääsusabale 26 ja lapsuliblikale 9 häält. Samal päeval kell 21.40 oli aga esikolmik säherdune: pääsusaba 212, sini-paelöölane 87 ja leinaliblikas 33 häält.

Põhjalikult saab kandidaatidega tutvuda siin. Asjakohane pildimaterjal ja teave on avaldatud ka suhtlusmeedias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles